Antena 3 CNN Sport Off Sport Un fost fotbalist de la AC Milan este ministru în Guvernul georgian

Un fost fotbalist de la AC Milan este ministru în Guvernul georgian

Un fost fotbalist de la AC Milan este ministru în Guvernul georgian
09 Oct 2012   •   15:41

Kakha Kaladze, fostul jucător de fotbal al formaţiilor AC Milan şi Dinamo Kiev a devenit membru al Guvernului din Georgia.

Climatul politic de la Tbilisi s-a schimbat drastic după ce coaliţia din opoziţie, Visul Georgian, a câştigat alegerile parlamentare din 1 octombrie.

Ieri, liderul acestei coaliţii, miliardarul Bidzina Ivanishvili, a anunţat componenţa noului Cabinet.

Kaladze va fi în fruntea Ministerului de Dezvoltare Regională şi Infrastructură, şi va avea totodată şi funcţia de vicepremier.

Fostul căpitan al reprezentativei de fotbal georgiene a renunţat la cariera sportivă în luna mai a acestui an, dar s-a implicat în viaţa politică în ultimii ani.

Guvernul precedent a încercat să-i închidă câteva afaceri fostului fotbalist, printre care şi o bancă, din considerente politice, fiind cunoscut ca un susţinător frenetic al Opoziţiei de la Tbilisi.

Kaladze, unul dintre cei mai faimoşi sportivi georgieni, a avut la aceste alegeri suportul covârşitor al electoratului din oraşul său natal,  Samtredia.

Pe agenda sa politică se regăsesc teme precum liberalizarea mediului afacerist şi încurajarea exportului.
"Avem pământuri fertile, dar noi aducem cartofi din Turcia şi importăm roşii sau castraveţi din Bulgaria. Producem vinuri excelente, dar piaţa rusă nu ne este accesibilă din cauza embargoului", a declarat fostul fotbalist, acum în vârstă de 34 de ani, pentru Corriere della Sera.

De-alungul carierei sale sportive de 19 ani, Kaladze a jucat pentru Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev şi Genoa. Adevarăta glorie internaţională a cunoscut-o însă la AC Milan, unde a petrecut nouă ani, între 2001 şi 2010. Sub culorile clubulului milanez a câştigat campionatul italian în sezonul 2003/04 dar şi de două ori Liga Campionilor.

×
Subiecte în articol: AC Milan Dinamo Kiev Georgia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close