Antena 3 CNN Sport Off Sport Un grup islamist a ameninţat că va ataca Jocurile Olimpice de la Soci

Un grup islamist a ameninţat că va ataca Jocurile Olimpice de la Soci

Un grup islamist a ameninţat că va ataca Jocurile Olimpice de la Soci
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    20 Ian 2014   •   09:56

Un grup islamist a postat un video pe internet în care revendică cele două atentate sinucigaşe de la Volgograd, produse luna trecută şi care au ucis 34 de oameni, şi ameninţă că va ataca Jocurile Olimpice de la Soci, informează Reuters.

„Dacă veţi ţine Jocurile Olimpice, veţi primi un cadou din partea noastră. Pentru tine (Vladimir Putin - n.r.) şi pentru toţi turiştii care vor veni”, a ameninţat un bărbat în limba rusă, într-un mesaj adresat chiar preşedintelui Rusiei.

„Aceasta va fi răzbunarea noastră pentru tot sângele musulman care se varsă în întreaga lume în fiecare zi, indiferent că este vorba de Afganista, Somalia sau Siria”, a adăugat bărbatul.

De asemenea, mesajul video susţine că atacurile din decembrie de la Volgograd au fost comise de doi bărbaţi, Suleiman şi Abdurakhman, în numele Vilayat Dagestan, care are legături cu gruparea irakiană Ansar al-Sunna.

Gagestanul se află în Caucazul de Nord, acolo unde militanţii musulmani încearcă de mai mult timp să creeze un stat islamist.

În urmă cu o săptămână, autorităţile ruse au arestat cinci presupuşi membri ai unei organizaţii teroriste în nordul Caucazului, la est de staţiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă, după ce Statele Unite au avertizat că există riscul unor atentate în timpul evenimentului sportiv.

Rusia a luat măsuri de securitate fără precedent, cu o lună înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, în contextul creşterii temerilor privind producerea unor posibile antentate, după cele două atacuri sinucigaşe produse la sfârşitul lui decembrie.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close