Antena 3 CNN Sport Off Sport Un român va purta flacăra olimpică în centrul oraşului Leeds

Un român va purta flacăra olimpică în centrul oraşului Leeds

Un român va purta flacăra olimpică în centrul oraşului Leeds
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Mai 2012   •   22:16

Un român stabilit de opt ani în Marea Britanie va purta flacăra olimpică în centrul oraşului Leeds, pe o distanţă de trei sute de metri, informează un comunicat al Ambasadei României în Regatul Unit.

"Dan Alexandru Dumitru, un român stabilit de opt ani în Marea Britanie, a fost selecţionat de Lloyds Bank, cel de-al treilea sponsor şi partener oficial al Jocurilor Olimpice, să poarte Flacăra Olimpică în centrul oraşului Leeds la 25 iunie 2012, orele 07.30, pe o distanţă de 300 metri", precizează comunicatul ambasadei, citat de Mediafax.
   
Nominalizarea a fost făcută de membrii Parohiei Ortodoxe "Sf Macarie cel Mare" din Leeds, pentru "întreaga activitate de voluntariat  pe care a desfăşurat-o în ultimii cinci ani prin participare la diverse competiţii sportive în scopuri caritabile". 
   
"Românii din Marea Britanie au şansa de a scrie istorie odată cu Jocurile Olimpice şi în acest fel lăsăm un exemplu generaţiilor de români care ne vor urma pe aceste meleaguri. Ca orice eveniment sportiv, Olimpiada vine şi pleacă, dar cred că este important ce rămâne în urma ei. Iar pentru noi, românii, este important să lase în urmă un gram de curaj. Curajul de a spune că sunt român în Marea Britanie", a declarat Dumitru, conform comunicatului.
   
Triplul campion olimpic la iahting, Ben Ainslie (foto) a dat start, sâmbătă, periplului din Marea Britanie al torţei olimpice, care se va încheia la Londra, în data de 27 iulie, când va începe competiţia internaţională.
     
Ainslie a preluat torţa la ora locală 07.15, în localitatea din extremitatea sud-vestică a Marii Britanii, în prezenţa a sute de spectatori, el alergând o porţiune şi apoi înmânând-o sportivei Anastassia Swallow (surfing).
     
Flacăra olimpică a sosit în Regatul Unit vineri seară, cu o cursă aeriană specială, de la Atena, şi a fost transportată cu elicopterul la Land's End, unde a fost folosită pentru aprinderea torţei.
     
Aproximativ 8.000 de alergători vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit şi a Irlandei. Timp de 70 de zile, torţa va trece prin cel puţin o mie de oraşe şi sate".


×
Subiecte în articol: roman Jocurile Olimpice
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close