Antena 3 CNN Sport Off Sport Vezi topul celor mai celebri 10 oameni care puteau fi fotbalişti

Vezi topul celor mai celebri 10 oameni care puteau fi fotbalişti

Vezi topul celor mai celebri 10 oameni care puteau fi fotbalişti
12 Ian 2010   •   19:55

Fotbalul a fost prima mare pasiune a multor oameni care au ajuns însă celebri pentru activitatea lor din afara terenului. De la staruri pop la filozofi, cei mai cunoscuţi zece astfel de bărbaţi au fost prezentaţi de Goal.com într-un top inedit.

10) Alain Prost (Campion Mondial în Formula 1)
Înainte de Arsene Wenger, un alt francez îşi câştigase porecla "Profesorul". Prost era renumit pentru talentul său din spatele volanului, însă în tinereţe era mai interesat de fotbal, până când tatăl lui l-a introdus în lumea kartingului, la vârsta de 15 ani. Patru titluri mondiale mai târziu, după 51 de Mari Premii câştigate şi câteva lupte de poveste cu Ayrton Senna, alegerea lui Alain Prost s-a dovedit a fi inspirată.

9) Simen Agdestein (Mare Maestru al şahului)
Norvegianul a reuşit în mod neobişnuit să îşi reprezinte ţara atât la fotbal, cât şi la şah unde era un mic rege, câştigând primul titlu naţional la vârsta de 15 ani. Agdenstein a jucat pentru Lyn Oslo şi a forţat pasul spre naţionala Norvegiei, însă o ruptură de ligamente încrucişate i-a pus capăt carierei la 20 de ani. A devenit totuşi mare maestru în şah la 18 ani şi a câştigat şapte campioante ale Norvegiei la şah.

8) Luciano Pavarotti (tenor)
Fan de o viaţă al echipei Juventus Torino, Pavarotti a jucat ca portar pentru o echipă de juniori din Modena şi a fost testat chiar şi de seniori pe poziţia de mijlocaş lateral. Mama lui Pavarotti l-a convins să se înscrie la o şcoală pedagogică, înainte ca tânărul tenor să îşi aleagă singur calea şi să devină un superstar.

7) Sean Connery (actor)
Connery a primit invitaţia de a juca pe Old Trafford, însă viitorul James Bond a refuzat oferta lui Matt Busby. Ajuns deja la 20 de ani, Connery a fost convins să refuze oferta de 25 de lire pe săptămână şi să se concentreze pe cariera de actor.

6) Nicky Byrne (vedetă pop)
Componentul formaţiei Westlife a jucat ca portar la juniorii lui Leeds United, timp de doi ani. A făcut parte din echipa "albilor" care a câştigat Cupa Angliei la Juniori în 1997, dar a fost apoi înlăturat pentru că era prea mic. Byrne a refuzat şi câteva cluburi din Irlanda, înainte să fie remarcat de Louis Wlash care l-a inclus în proiectul lui pop.

5) Steve Waugh (jucător legendar de cricket)
Fostul mare căpitan al Australiei a fost atât de bun sportiv în tinereţe încât juca în paralel fotbal şi cricket. Waugh a jucat pentru New South Wales şi, alături de fratele lui geamăn, Mark, a plecat apoi la Sydney Croatia. Acolo cei doi au jucat pentru o perioadă scurtă, după care s-au concentrat pe cricket, unde au cunoscut gustul succesului.

4) Albert Camus (filozof)
Camus a jucat în tinereţe ca portar pentru Racing Universitaire Algerois şi s-a evidenţiat pentru curajul şi pasiunea pentru joc. Orice speranţă de a deveni jucător profesionist s-a stins însă când Camus a făcut tuberculoză, iar viitorul câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură avea să îşi declare dragostea pentru sport astfel: "Tot ce ştiu cu siguranţă despre moralitate şi obligaţii, datorez fotbalului".

3) Julio Iglesias (cântăreţ)
Fiul preferat al Madridului a jucat în poarta echipei de tineret a "albilor", până când s-a rănit într-un accident de maşină şi a ratat orice şansă de a jucat fotbal profesionist. În timpul recuperării de la spital, o asistentă i-a dat lui Iglesias o chitară ca să îl ajute să îşi recapete dexteritatea. De atunci Julio a vândut peste 300 de milioane de albume.

2) Rod Stewart (cântăreţ)
Rod era un tânăr fotbalist promiţător şi semnase un contract cu Brentford, însă ritualul zilnic de a curăţa ghetele colegilor de la echipa mare nu i-a plăcut. Ulterior a declarat că s-a lăsat de fotbal pentru că era mai uşor să cânte, plus că putea să se îmbete tot timpul.

1) Karol Jozef Wojtyla (Papa Ioan Paul a II-lea)
Înainte să ajungă la Roma, tânărul Wojtyla a jucat ca portar pentru echipa din oraşul său natal, Wadowice. Viitorul Suveran Pontif era cunoscut pentru fizicul său impunător şi a fost titular chiar şi în echipa Universităţii din Cracovia. Când a ajuns la Vatican, fostul portar şi-a păstrat entuziasmul pentru joc, şi portari în particular, oferindu-i irlandezului Shay Given o binecuvântare papală când goalkeeper-ul lui Manchester City s-a căsătorit în 2001.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close