Antena 3 CNN Sport Off Sport Violenţe între suporteri şi poliţie în Grecia, după ce două echipe au fost retrogradate în liga a patra

Violenţe între suporteri şi poliţie în Grecia, după ce două echipe au fost retrogradate în liga a patra

Violenţe între suporteri şi poliţie în Grecia, după ce două echipe au fost retrogradate în liga a patra
de M.T.    |    24 Aug 2011   •   15:33

Decizia unei comisii din cadrul Ministerului Sportului din Grecia de a nu mai permite echipelor Olympaiakos Volou şi Kavala să evolueze în fotbalul profesionist, prin retrogradarea lor în liga a patra ca urmare a implicării în meciuri trucate, a dat naştere la violenţe de stradă între suporteri şi forţele de ordine.

Poliţia elenă a anunţat că aproximativ 3.000 de susţinători ai lui Volou au organizat un marş în centrul oraşului, însă acesta a degenerat, ultraşii dând foc mai multor coşuri de gunoi şi aruncând cu pietre în geamurile de la sediul Partidului Socialist, cel care se află la putere.

De asemenea, ofiţerii de pază ai clădirilor au fost atacaţi, poliţia fiind nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea furioasă.

Şapte persoane au fost rănite, dar nu au necesitat spitalizare, în timp ce poliţia a arestat şapte dintre fanii care au participat la violenţe.

Retrogradarea celor două formaţii a venit ca urmare a faptului că că nici una dintre ele nu a putut dovedi că nu mai este condusă de persoane excluse din fotbal.

Patronii lui Olympiakos Volou şi Kavala, Achilleas Beos şi Makis Psomiadis, au primit amenzi de câte 90.000 de euro şi au fost suspendaţi pe viaţă din orice activitate legată de fotbal.

Decizia comisiei va amâna aproape sigur startul campionatului din Grecia, programat la sfârşitul acestei săptămâni, fiind de aşteptat ca cele două echipe să facă apel.

În luna iulie, federaţia elenă a decis retrogradarea lui Olympiakos Volou şi a lui Kavala în liga secundă pentru implicarea în scandalul meciurilor trucate din Grecia, însă Comisia de Apel a revenit şi a hotărât ca cele două cluburi să înceapă noul sezon tot în prima ligă, dar cu puncte de penalizare.

Olympiakos Volou a pierdut şi dreptul de a evolua în Europa League, competiţie în care reuşise să se califice până în play-off.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close