Antena 3 CNN Sport Tenis Cehia a câştigat Cupa Davis pentru al doilea an la rând

Cehia a câştigat Cupa Davis pentru al doilea an la rând

Cehia a câştigat Cupa Davis pentru al doilea an la rând
de M.T.    |    18 Noi 2013   •   08:54

Cehia a câştigat Cupa Davis pentru al doilea an la rând, după ce a învins echipe Serbiei cu scorul de 3-2, la Belgrad.

Punctul decisiv a fost adus de Radek Stepanek, care a trecut uşor de Dusan Lajovic, scor 6-3, 6-3, 6-1, în ultimul meci de simplu al finalei.

De altfel, jucătorul de 34 de ani s-a specializat în astfel de victorii, el impunându-se şi anul trecut în meciul decisiv, în faţa spaniolului Nicolas Almagro, pentru a pune capăt unei perioade de 32 de ani în care Cehia nu a cucerit Salatiera de Argint.

„Câştigarea Cupei Davis de două ori consecutiv este cea mai mare realizare a carierei mele. Meciul a fost la fel ca cel de anul trecut, cu o presiune uriaşă. Am vrut să-mi folosesc experienţa de atunci şi cred că am controlat jocul. Cred că am fost în cea mai bună formă a carierei în ultima săptămână”, a spus Stepanek.

Serbia a fost nevoită să-l folosească în meciurile de simplu pe Dusan Lajovic, locul 117 ATP, după ce Janko Tipsarevic s-a accidentat. Lipsa de experienţă a jucătorului de 23 de ani a fost în cele din urmă decisivă, el fiind învins atât de Tomas Berdych, vineri, cât şi de Stepanek.

În condiţiile în care dublul ceh Berdych/Stepanek s-a impus, sâmbătă, în trei seturi în faţa perechii sârbe llija Bozoljac/ Nenad Zimonjic, cele două victorii obţinute de Novak Djokovic la simplu nu au mai contat.

×
Subiecte în articol: Cehia Serbia Belgrad Cupa Davis
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close