Antena 3 CNN Sport Tenis Bombă în cazul Novak Djokovic! Guvernul spaniol analizează dacă starul sârb de tenis a intrat ilegal în țară înainte de zborul său spre Melbourne

Bombă în cazul Novak Djokovic! Guvernul spaniol analizează dacă starul sârb de tenis a intrat ilegal în țară înainte de zborul său spre Melbourne

Guvernul spaniol analizează dacă starul sârb de tenis a intrat ilegal în țară, înainte de zborul său spre Melbourne. În același timp, autoritățile sârbe îl anchetează pe sportiv după ce aceasta a recunoscut că s-a izolat după ce a fost infectat cu COVID.

Bombă în cazul Novak Djokovic! Guvernul spaniol analizează dacă starul sârb de tenis a intrat ilegal în țară înainte de zborul său spre Melbourne
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Ian 2022   •   08:25

Djokovic a călătorit din Serbia la Marbella, Spania, pe 31 decembrie și se crede că încă se antrena în orașul spaniol din 4 ianuarie. A zburat în Australia a doua zi.

Acum poliția spaniolă și autoritățile de imigrație îl investighează pe Djokovic, deoarece se înțelege că nu a solicitat permisiunea specială de la Ambasada Spaniei sau de la Ministerul Afacerilor Externe pentru a intra în țară nevaccinat.

În septembrie anul trecut, sârbii care viziteau Spania trebuieau să prezinte dovada vaccinării sau o scutire pentru a intra pe teritoriul spaniol - dar autoritățile susțin că numărul 1 mondial nu a furnizat niciuna dintre acestea.

Djokovic se confruntă deja cu deportarea în Australia pentru că a călătorit în țară în timp ce nu este vaccinat, iar autoritățile sârbe îl anchetează pe sportiv după ce acesta a recunoscut că nu s-a izolat după ce a fost infectat cu COVID.

Ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares a declarat marți că nu are nicio înregistrare în care Djokovic a călătorit în Spania înainte de a pleca în Australia.

„Nu am nicio înregistrare despre prezența a lui Djokovic”, a spus el. „Nu am fost contactați de guvernul australian pentru a solicita o astfel de documentație”.

Cu toate acestea, Djokovic s-ar putea să nu scape de acuzații dacă este considerat rezident al Spaniei, după ce și-a cumpărat o casă în Marbella în 2020.

Sportivul și-a cerut deja scuze pentru că a marcat pe cererea sa de viză pentru Australia că nu a călătorit în nicio altă țară în cele 14 zile înainte de sosirea la Melbourne.

„Acesta a fost transmisă de echipa mea de asistență în numele meu – așa cum le-am spus oficialilor de imigrație la sosirea mea – și agentul meu își cere sincer scuze pentru greșeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia”, a spus Djokovic miercuri într-un comunicat.

„A fost o eroare umană și cu siguranță nu deliberată. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală și uneori aceste greșeli pot apărea. Astăzi, echipa mea a oferit informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această problemă.

Din cauza inconsecvențelor cu dovezile sale, Djokovic s-ar putea confrunta cu deportarea din Australia.

Guvernul federal este de așteptat să anunțe joi dacă va deporta pe câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam. Cea mai mare îngrijorare pentru oficialii australieni este încălcarea admisă de către Djokovic a regulilor de izolare a Serbiei, după ce a aflat că a fost testat pozitiv.

Djokovic a recunoscut miercuri că a făcut un interviu și o ședință foto cu un ziar francez pe 18 decembrie, în ciuda faptului că a fost testat pozitiv cu COVID cu două zile mai devreme.

Un mister persistent înconjoară și momentul când Djokovic a aflat de fapt că are COVID, o publicație germană care a semănat îndoieli cu privire la momentul testului său PCR după ce au fost descoperite informații despre codul QR care „nu se potrivea”.

Deși aceasta ar putea fi o ciudîțenie a sistemului de raportare al Serbiei, a ridicat îndoieli cu privire la afirmațiile lui Djokovic că a fost testat pozitiv pe 16 decembrie.

Bărbatul de 34 de ani a dezvăluit că a participat la un eveniment cu copii la Belgrad a doua zi, când era deja pozitiv cu COVID, dar a spus că nu știa că a fost infectat decât după aceea.

Discrepanțele au apărut după ce Djokovic a emis miercuri o lungă declarație pe Instagram pentru a clarifica „informarea greșită” despre acțiunile sale în timp ce era pozitiv cu COVID luna trecută.

„Vreau să abordez dezinformarea continuă despre activitățile mele și prezența la evenimentele din decembrie, înainte de rezultatul meu pozitiv la testul COVID”, a spus el.

„Vreau să subliniez că m-am străduit foarte mult să asigur siguranța tuturor și respectarea obligațiilor de testare.”

El a recunoscut că a făcut un interviu și o ședință foto L'Equipe în timp ce era infectat cu COVID, deoarece a fost un angajament de lungă durată.

„Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepția interviului L’Equipe”, a spus Djokovic.

„M-am simțit obligat să merg mai departe și să conduc interviul L'Équipe, deoarece nu voiam să dezamăgesc jurnalistul, dar m-am asigurat că m-am distanțat social și că am purtat o mască, cu excepția cazului în care mi-a fost făcută fotografia.”

El a abordat, de asemenea, „erorile umane” din declarația sa de călătorie, în care nu a declarat că a vizitat Spania în ultimele 14 zile, potrivit The Daily Mail

„Acesta a fost transmisă de echipa mea de asistență în numele meu – după cum le-am spus oficialilor de imigrație la sosirea mea – și agentul meu își cere sincer scuze pentru greșeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia”, a continuat Djokovic.

„A fost o eroare umană și cu siguranță nu deliberată. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală și uneori aceste greșeli pot apărea. Astăzi, echipa mea a oferit informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această „chestiune”.

×
Subiecte în articol: tenis Spania COVID-19 Australia australia open
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close