Antena 3 CNN Sport Tenis Jucătoarea de tenis, Renata Voracova susține că i s-a anulat viza pe nedrept, și cere compensații. WTA o sprijină

Jucătoarea de tenis, Renata Voracova susține că i s-a anulat viza pe nedrept, și cere compensații. WTA o sprijină

WTA a dat publicităţii, miercuri, un comunicat, în care arată că jucătoarei cehe Renata Voracova i-a fost anulată nedrept viza de intrare în Australia, după ce a respectat toate regulile şi procedurile în vigoare.

Jucătoarea de tenis, Renata Voracova susține că i s-a anulat viza pe nedrept, și cere compensații. WTA o sprijină
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Ian 2022   •   14:40

Jucătoarea de tenis cehă Renata Voracova, în vârstă de 38 de ani, a fost furioasă după deportarea din Australia din cauza statutului ei de nevaccinată, la fel ca și Novak Djokovic. Ea dorește ca Tennis Australia să-i plătească toată compensația pentru anularea vizei, inclusiv toate costurile de călătorie, iar WTA o susține.

Anterior, Autoritatea Australiană i-a reținut atât pe Renata Voracova, cât și pe Novak Djokovic în același centru de detenție. În timp ce jucătoarea cehă părăsise deja țara sâmbăta trecută, Novak a trecut prin instanță privind anularea vizei sale. Până la urmă, verdictul a fost în favoarea sârbului și acum acesta este liber să joace în Australian Open.

Într-o declarație emisă miercuri, Asociația de tenis feminin și-a arătat sprijinul deplin pentru jucătoarea cehă de tenis. Ei au susținut și vaccinarea jucătorilor în timpul pandemiei.

 „WTA consideră că toți jucătorii ar trebui vaccinați și susține pe deplin politicile de imigrare care au fost puse în aplicare, deoarece protecția comunităților australiene în care concuram este esențială”.

Cu toate acestea, WTA nu este foarte mulțumită de scenariul actual privind Tenis Australia și autoritatea australiană. În acea declarație, WTA a susținut-o pe Renata și a spus: „ea nu a făcut nimic greșit”.

Complicaţiile experimentate în ultimele zile, în care sportivii au urmat procesul aprobat şi autorizat de a primi o scutire medicală pentru intrarea în ţară, sunt regretabile. Renata Voracova a respectat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată pentru intrare la sosire, a concurat într-un eveniment şi apoi i s-a anulat brusc viza, când nu a făcut nimic greşit”.

WTA lucrează acum cu Tennis Australia pentru a găsi o soluție pentru Renata. „Vom continua să lucrăm cu toate autoritățile pentru a aborda această situație nefericită într-un mod adecvat”, a adăugat WTA, potrivit Essentially Sports.

După ce a ajuns acasă, Renata a fost martoră la toată situația lui Djokovic și vrea despăgubiri integrale pentru necazurile ei. În același timp, vrea să uite și de experiența oribilă pe care a avut-o în Australia.

Adresându-se reporterilor, ea a spus: „Numai biletul de avion a costat 60.000 de coroane cehe. Și apoi mai este tot acel timp pierdut, hoteluri, antrenamente pentru Grand Slam, potențialul premiu în bani. Sper că Tennis Australia va face față și că nu va trebui să luăm măsuri legale.”

„Nu mă gândesc la tenis, încă mă trezesc din șoc, încă nu l-am procesat. Sunt epuizată”, a adăugat ea.

Va fi interesant de văzut dacă Tennis Australia îi va plăti sau nu compensația Renatai și ce fel de rol va juca WTA în acest sens.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close