Antena 3 CNN International News Autoritățile australiene au reținut un alt jucător de tenis de top din cauza problemelor de viză înainte de Australian Open

Autoritățile australiene au reținut un alt jucător de tenis de top din cauza problemelor de viză înainte de Australian Open

Forțele de frontieră australiane (ABF) au reținut-o pe jucătoarea de top Renata Voráčová din cauza disputelor privind vizele, deoarece consecințele tulburărilor Novak Djokovic continuă să stârnească controverse înainte de Australian Open.

Autoritățile australiene au reținut un alt jucător de tenis de top din cauza problemelor de viză înainte de Australian Open
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    07 Ian 2022   •   16:37

„Putem confirma că jucătoarea cehă de tenis Renata Voráčová se află în aceeași carantină ca și Djokovic, împreună cu alți câțiva jucători de tenis, la Melbourne”, a declarat Ministerul de Externe ceh într-o declarație pentru CNN.

„Consulatul nostru general din Sydney se ocupă acum de situație și este în legătură cu jucătoarea de tenis”.

Ziarul australian The Age relatează că fosta semifinalistă la dublu de la Wimbledon a intrat în Australia cu o scutire medicală pe motiv că a fost infectată cu COVID-19 în ultimele șase luni.

Voráčová, în vârstă de 38 de ani, a jucat deja într-un turneu de încălzire la Melbourne, după ce a pierdut în primul tur al competiției de dublu feminin la turneul Melbourne Summer Set.

Fără să o numească pe Voráčová, ABF a declarat vineri pentru CNN că ancheta sa privind statutul de viză al sportivei s-a încheiat. „Această persoană a fost dusă în carantină”, a declarat ABF într-un comunicat.

„Toți călătorii care intră în Australia trebuie să facă acest lucru în conformitate cu legile noastre stricte și cu cerințele de intrare, indiferent de statutul lor sau de motivele lor pentru a intra în țară”, a adăugat ABF.

Nici reprezentanții Tennis Australia, nici reprezentanții lui Voráčová nu au fost imediat disponibili pentru comentarii atunci când au fost contactați de CNN. În plus, o altă persoană necunoscută a părăsit voluntar Australia în urma unor anchete, a spus ABF.

Djokovic a fost transferat la hotelul Park din Melbourne, un centru de detenție pentru refugiați și solicitanți de azil, după ce i-a fost blocată viza de intrare în Australia, potrivit afiliaților CNN Seven Network și Nine News.

Pe fondul controverselor la nivel mondial, prim-ministrul australian Scott Morrison a spus că Djokovic, care nu și-a dezvăluit public statutul de vaccinare, „nu a avut o scutire medicală valabilă” de obligația de vaccinare pentru sosirile în țară.

Audierea privind contestația lui Djokovic privind anularea vizei sale de călătorie a fost amânată pentru luni.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close