Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep trece la atac. A depus apel la TAS împotriva deciziei de suspendare de patru ani

Simona Halep trece la atac. A depus apel la TAS împotriva deciziei de suspendare de patru ani

Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) a înregistrat marți apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunțate de Tribunalul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului, din 22 septembrie 2023, anunță TAS într-un comunicat.

Simona Halep trece la atac. A depus apel la TAS împotriva deciziei de suspendare de patru ani
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   17:27

În respectiva decizie, Simona Halep a fost găsită vinovată de încălcări ale regulilor antidoping și sancționată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, care a început la 7 octombrie 2022.

Aceeași decizie a descalificat toate rezultatele obținute de Simona Halep în competițiile desfășurate în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea tuturor titlurilor, punctelor de clasament și premiilor în bani.

TAS precizează în comunicat că în apelul său către CAS, sportiva solicită anularea Deciziei Contestate și reducerea sancțiunii impuse.

Procedurile de arbitraj ale CAS au început și în conformitate cu Codul de Arbitraj Sportiv, regulile de arbitraj care guvernează procedurile CAS, părțile schimbă argumente în scris, iar panelul de judecători care va decide asupra cazului este în curs de constituire.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep: "Toți cei dați în judecată vor plăti bani grei!”

Odată constituit, panelul va emite instrucțiuni procedurale pentru faza următoare a procesului, inclusiv organizarea unei audieri. După audiere, panelul va delibera și va emite o Decizie Arbitrală care va conține hotărârea sa și motivele acesteia.

În acest moment, nu se poate indica un termen pentru emiterea deciziei, precizează comunicatul.

Decizia Panelului CAS va fi definitivă și obligatorie, cu excepția dreptului părților de a depune un apel la Tribunalul Federal Elvețian în termen de 30 de zile, pe baze limitate.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close