Antena 3 CNN Sport Tenis "Îmi omoară reputația!" Simona Halep reacționează după ce ITIA i-a amânat din nou audierea

"Îmi omoară reputația!" Simona Halep reacționează după ce ITIA i-a amânat din nou audierea

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată provizoriu pentru un test antidoping pozitiv, a anunţat că audierea sa de către un tribunal independent a fost amânată din nou.

"Îmi omoară reputația!" Simona Halep reacționează după ce ITIA i-a amânat din nou audierea
Sursa foto: instagram.com/simonahalep
de Silvia Preda    |    24 Mai 2023   •   23:17

''Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv'', a transmis Simona Halep.

''Am cerut, confirm regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori'', a subliniat fostul lider WTA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

''Refuzarea dreptului de a fi judecată de un tribunal independent. Interzicerea participării la orice turneu timp de opt luni. Ştiu că am ratat Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Fără a mai spune că am pierdut toate punctele şi locul în clasament'', a arătat Simona Halep.

''Nu numai că îmi ucid reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă, fără a mai vorbi de consecinţele asupra sănătăţii mele mentale'', a adăugat ea într-un comunicat.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

''Este o lipsă de respect faţă de regulile ITF (ITIA) cu privire la o audiere rapidă la care am dreptul, este o lipsă de respect faţă de mine care mă lasă fără cuvinte'', a acuzat Simona Halep.

''O justiţie amânată înseamnă o justiţie refuzată'', a concluzionat sportiva.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre Simona Halep: "E nevinovată şi trebuie să o susţinem"

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a precizat, marţi, potrivit cotidianului britanic Express, că a cerut amânarea audierii jucătoarei române Simona Halep pentru a avea o singură audiere pentru cele două acuzaţii formulate împotriva fostului lider mondial.

Simona Halep este prima jucătoare de top confruntată cu acuzaţii de dopaj de la suspendarea răsunătoare a rusoaicei Mariei Şarapova în 2016. 

Într-un interviu pentru Tennis Majors publicat la sfârşitul lunii aprilie, jucătoarea română a invocat o "contaminare a unuia dintre suplimentele sale alimentare" pentru a explica testul pozitiv de la US Open.

Vezi şi: Petiţie online pentru Simona Halep: "Vă rugăm să nu o mai hărțuiți"

×
Subiecte în articol: Simona Halep ITIA audiere test antidoping
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close