Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, despre cum i-a ajuns substanţa interzisă în corp: "Nu am consumat niciodată, în mod conştient"

Simona Halep, despre cum i-a ajuns substanţa interzisă în corp: "Nu am consumat niciodată, în mod conştient"

Românca Simona Halep, fostă număr 1 mondial în tenisul feminin, a vorbit despre suspendarea din tenis.

Simona Halep, despre cum i-a ajuns substanţa interzisă în corp: "Nu am consumat niciodată, în mod conştient"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   20:36

Simona Halep, suspendată din octombrie anul trecut după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă, a explicat într-un interviu acordat joi platformei Tennis Majors că a fost victima unei "contaminări", relatează AFP.

Mai mulţi experţi, mandataţi de jucătoarea în vârstă de 31 de ani, "au stabilit că aceste urme au fost rezultatul unei contaminări, o contaminare a unuia dintre suplimentele mele alimentare, ceea ce explică foarte slaba cantitate care a fost detectată în corpul meu", a declarat Simona Halep.

Simona Halep a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la roxadustat, o substanţă interzisă clasificată ca eritropoietină (EPO) în regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sportiva a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi riscă până la patru ani de suspendare.

"Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis", a răspuns Simona Halep la întrebarea dacă a luat roxadustat.

Citeşte şi: Noi detalii din procesul de dopaj al Simonei Halep | Explicaţiile unui expert în Dreptul Sportului

Referitor la expertiza efectuată, românca a adăugat că Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a respins probele. Ea a cerut astfel să fie audiată de o ''instanţă independentă". Mai multe audieri au fost amânate sau anulate de ITF. De asemenea, a fost respinsă o cerere de ridicare a suspendării provizorii.

Dacă o nouă audiere ar putea avea loc "pe 28 mai", Simona Halep şi-a exprimat nerăbdarea: "Nu cer tratament special. Vreau doar să fiu judecată: cât mai trebuie să aştept?", a întrebat ea.

Pe perioada suspendării provizorii, românca nu poate participa la niciun turneu.

×
Subiecte în articol: Simona Halep tenis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close