Antena 3 Stenograme Stenograme: Cum a luat fosta şefă ITM Timiş, Cornelia Corescu, şpagă pentru PDL

Stenograme: Cum a luat fosta şefă ITM Timiş, Cornelia Corescu, şpagă pentru PDL

07 Oct 2011   •   09:36
Stenograme: Cum a luat fosta şefă  ITM Timiş, Cornelia Corescu, şpagă pentru PDL
Sursa foto: Foto: Mediafax
Au apărut noi detalii în dosarul în care şeful ITM Timişoara, Cornelia Corescu, şi secretarul executiv al PD-L Timiş, Vasile Medeşan, au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă. Pressalert.ro a publicat o serie de stenograme din care reise modul în care funcţiona sistemul de monitorizare a banilor strânşi prin şantaj pentru partid.

După ce denunţătorul Aurel Grindiş, patronul unei forma din Timiş a fost prins de inspectorii ITM Timiş cu opt oameni muncind la negru, acesta l-a sunat pe Vasile Medeşan, secretar general PDL Timiş, pentru a-l ajuta să scape de amendă. Salvarea afaceristului se afla la Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş. Contra unei sume, evident.

Vasile Medeşan:
Salut!

Aurel Grindiş: Domn preşedinte, astăzi n-am, n-am apucat să mă duc la doamnna inspectoare şefă. Dar, domn preşedinte, eu am discutat cu dumneavoastră şi aţi spus că pot să dau şi în tranşe.

V.M.: Măi eu nu ştiu, deci ţi-am spus, ultima discuţie o ai cu ea, că nu eu decid, ea decide ce face, cum?!

Problema se rezolva cu o donaţie de 10.000 lei la PDL, partidul din care face parte Cornelia Corescu.

V.M.: Eu o să mă întâlnesc cu ea şi-i spun.

A.G.: Da, vă rog eu frumos, da 10.000 de lei nu-i un leu. Vă daţi seama?!

V.M.: Acuma?!

A.G.: Eu atâta am putut să pun mâna astăzi, pe 1.000 de lei.

Get Adobe Flash player

A doua zi când patronul a mers la ITM Timiş, Cornelia Corescu i-a repetat că dacă va face respectiva donaţie va scăpa de o amendă consistentă pe care o risca pentru că a încălcat legislaţiei referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

A.G.: Da, dar cu doamna Corescu. Eu la început o fost foarte OK când am discutat. Ştiţi, o fost OK. Deci a zis, bun. I-am spus, am vorbit cu domnul preşedinte. Da ştiu.! Când m-a primit prima oară mi-a zis, ştii ce ai de făcut, ce spune domnul preşedinte. Zic, da.

V.M.: Păi da, eu ţi-am spus.

A.G.: Dumneavoastră mi-aţi spus să depun 100. V-am spus că nu am. Îi dau eşalonat. Domn preşedinte, săptămâna viitoare eu mai încasez nişte bani.

V.M.: Deci din momentul ăsta ea a spus clar. Îţi dă înapoi mia aia de lei şi merge înainte n-are…., că nu mai face nimic.

Când a văzut că Aurel Grindiş nu a dat la PDL decât 1.000 lei, Cornelia Corescu a cerut sancţionarea la sânge a patronului.

Cornelia Corescu: - Haideţi!

Aurel Grindiş: - Da. Sărut-mâna doamna inspector şef. Spuneţi-mi ce facem acum doamna inspector şef?

C. C.: - Da păi', (adresându-se altei persoane prin telefon: „fă-mi cabinetul lui Ostaficiuc"). Păi eu v-am spus că nu vă dau amendă. Da?

A.G.: - Da.

C. C.: - Un miliard! Da' am dat drumu' la dosar. Eu ce să-i fac, asta e. Eu, eu mi-am făcut partea în relaţia noastră.

A.G.: - Da, doamna inspector şef, dar cu mine cum rămâne? Şi dosar penal şi amendă şi bani daţi la PDL-u'…

C. C.: - O mie de lei aţi dat la PDL…

Şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în luna septembrie. Alături de ea este cercetat pentru trafic de influenţă şi secretarul executiv al PDL Vasile Medeşan. 
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close