Antena 3 CNN Stenograme Stenograme: Cum a luat fosta şefă ITM Timiş, Cornelia Corescu, şpagă pentru PDL

Stenograme: Cum a luat fosta şefă ITM Timiş, Cornelia Corescu, şpagă pentru PDL

Stenograme: Cum a luat fosta şefă  ITM Timiş, Cornelia Corescu, şpagă pentru PDL
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Oct 2011   •   09:36
Au apărut noi detalii în dosarul în care şeful ITM Timişoara, Cornelia Corescu, şi secretarul executiv al PD-L Timiş, Vasile Medeşan, au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă. Pressalert.ro a publicat o serie de stenograme din care reise modul în care funcţiona sistemul de monitorizare a banilor strânşi prin şantaj pentru partid.

După ce denunţătorul Aurel Grindiş, patronul unei forma din Timiş a fost prins de inspectorii ITM Timiş cu opt oameni muncind la negru, acesta l-a sunat pe Vasile Medeşan, secretar general PDL Timiş, pentru a-l ajuta să scape de amendă. Salvarea afaceristului se afla la Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş. Contra unei sume, evident.

Vasile Medeşan:
Salut!

Aurel Grindiş: Domn preşedinte, astăzi n-am, n-am apucat să mă duc la doamnna inspectoare şefă. Dar, domn preşedinte, eu am discutat cu dumneavoastră şi aţi spus că pot să dau şi în tranşe.

V.M.: Măi eu nu ştiu, deci ţi-am spus, ultima discuţie o ai cu ea, că nu eu decid, ea decide ce face, cum?!

Problema se rezolva cu o donaţie de 10.000 lei la PDL, partidul din care face parte Cornelia Corescu.

V.M.: Eu o să mă întâlnesc cu ea şi-i spun.

A.G.: Da, vă rog eu frumos, da 10.000 de lei nu-i un leu. Vă daţi seama?!

V.M.: Acuma?!

A.G.: Eu atâta am putut să pun mâna astăzi, pe 1.000 de lei.



A doua zi când patronul a mers la ITM Timiş, Cornelia Corescu i-a repetat că dacă va face respectiva donaţie va scăpa de o amendă consistentă pe care o risca pentru că a încălcat legislaţiei referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

A.G.: Da, dar cu doamna Corescu. Eu la început o fost foarte OK când am discutat. Ştiţi, o fost OK. Deci a zis, bun. I-am spus, am vorbit cu domnul preşedinte. Da ştiu.! Când m-a primit prima oară mi-a zis, ştii ce ai de făcut, ce spune domnul preşedinte. Zic, da.

V.M.: Păi da, eu ţi-am spus.

A.G.: Dumneavoastră mi-aţi spus să depun 100. V-am spus că nu am. Îi dau eşalonat. Domn preşedinte, săptămâna viitoare eu mai încasez nişte bani.

V.M.: Deci din momentul ăsta ea a spus clar. Îţi dă înapoi mia aia de lei şi merge înainte n-are…., că nu mai face nimic.

Când a văzut că Aurel Grindiş nu a dat la PDL decât 1.000 lei, Cornelia Corescu a cerut sancţionarea la sânge a patronului.

Cornelia Corescu: - Haideţi!

Aurel Grindiş: - Da. Sărut-mâna doamna inspector şef. Spuneţi-mi ce facem acum doamna inspector şef?

C. C.: - Da păi', (adresându-se altei persoane prin telefon: „fă-mi cabinetul lui Ostaficiuc"). Păi eu v-am spus că nu vă dau amendă. Da?

A.G.: - Da.

C. C.: - Un miliard! Da' am dat drumu' la dosar. Eu ce să-i fac, asta e. Eu, eu mi-am făcut partea în relaţia noastră.

A.G.: - Da, doamna inspector şef, dar cu mine cum rămâne? Şi dosar penal şi amendă şi bani daţi la PDL-u'…

C. C.: - O mie de lei aţi dat la PDL…

Şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în luna septembrie. Alături de ea este cercetat pentru trafic de influenţă şi secretarul executiv al PDL Vasile Medeşan.



 




×
Subiecte în articol: spaga pdl stenograme
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close