Antena 3 CNN Stenograme Stenograme în cazul Vîntu: Popa, sprijinit chiar şi după arestare

Stenograme în cazul Vîntu: Popa, sprijinit chiar şi după arestare

Stenograme în cazul Vîntu: Popa, sprijinit chiar şi după arestare
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Oct 2010   •   09:02

Sorin Ovidiu Vîntu l-a sprijinit pe Nicolae Popa, chiar şi după ce acesta a fost arestat. Aşa reiese din rechizitoriul prin care procurorii i-au trimis, ieri, în judecată pe omul de afaceri şi colaboratorii săi, Alexandru Stoian şi Octavian Ţurcan. Mărturie stau unele stenograme, care dezvăluie că Popa, aflat în detenţie, păstra permanent legătura cu şoferul lui Vîntu, cu care vorbea la telefon.

Din stenogramele unei convorbiri telefonice reiese că şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian, păstra permanent legătura cu Nicolae Popa, aflat în arest, la Jakarta.

Convorbirea ar fi avut loc la începutul acestui an, la o lună după arestarea lui Popa. Alexandru îi spune fostului director al Gelsor, aflat în detenţie, să nu îşi facă griji dacă oamenii lui Vîntu nu reuşesc să împiedice extrădarea.

Alexandru Stoian: Acum se face tot posibilul ca totul să fie OK acolo, dar să presupunem că nu o să fie - ceea ce nici nu se gândeşte, dar a luat în calcul şi acest aspect, în 6 luni, un an cel mult, tu eşti OK…

Nicolae Popa: Nu există! Să iasă din discuţie, să-i iasă din minte chestia asta! Ascultă-mă! El ce nu a rezolvat în 10 ani nu rezolvă cu mine înăuntru! Iar eu nu accept să ajung înăuntru, de-aia am refuzat contactul cu ambasada, de-aia am refuzat contactul cu presa, de-aia am refuzat orice! Dacă este să se rezolve ceva, se rezolvă aici şi am posibilitatea prin tot ce s-a construit să rezolv, să fiu safe aici!(...)

Alexandru Stoian: Se bucură foarte tare, ştie şi asta şi îşi doreşte!

Nicolae Popa
: Dacă Doamne fereşte! vor ajunge să mă aducă acolo, înseamnă că s-a cam f...t el şi că am pierdut partida!

Alexandru Stoian: Nu, nu, nici nu se gândeşte la aşa ceva! A zis că a luat în calcul."

Stoian continuă să-l liniştească şi îl asigură că demersurile lui Vîntu vor da roade, iar banii trimişi la Jakarta şi timpul vor omorî, încet, dosarul. "Mingea e la el", a avertizat Popa la finalul convorbirii.

Rechizitoriului mai arată că reţeaua lui Vîntu comunica din ce în ce mai criptat. Anchetatorii au interceptat mesaje "goale" trimise între membrii "reţelei". Se primeau apoi răspunsuri aparent fără sens sau care conţineau referiri la presupuse sume de bani, denumite prin termenul "motorină".

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, joi, în acest dosar, fiind acuzat de favorizarea infractorului. Într-un alt dosar, omul de afaceri este cercetat pentru spălare de bani.
Tribunalul Bucureşti a anunţat că judecarea oamenilor de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, precum şi a şoferului Alexandru Stoian, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, va începe în 8 noiembrie.




×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close