Antena 3 CNN Externe Air France accelerează înlocuirea senzorilor de viteză pe avioanele Airbus

Air France accelerează înlocuirea senzorilor de viteză pe avioanele Airbus

Air France accelerează înlocuirea senzorilor de viteză pe avioanele Airbus
Sursa foto: Airbus
07 Iun 2009   •   10:00

Air France va accelera procesul de înlocuire a sistemelor de monitorizare a vitezei avioanelor Airbus, după tragicul accident petrecut luni. Unele voci afirmă că anumite probleme constatate la vechiul tip de senzori ar fi putut provoca tragedia cursei Rio de Janeiro ? Paris. Primele semnale privind deficienţele senzorilor de viteză au fost constatate anul trecut, iar compania aeriană a demarat procedura de înlocuire a acestora în luna aprilie.

Anchetatorii susţin că senzorii de viteză ai avionului Airbus 330 dispărut în apele Oceanului Atlantic au furnizat ?date inconsistente? în minutele premergătoare accidentului.

Reprezentanţii companiei franceze au precizat că erorile constatate nu pun neapărat în pericol siguranţa zborului. De asemenea ei au atras atenţia anchetatorilor să nu tragă concluzii pripite în privinţa cauzelor producerii accidentului.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, de pe ruta Rio de Janeiro - Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene în noaptea de 1 iunie, cu 228 de persoane la bord. Primele două cadavre ale unor pasageri ai avionului au fost descoperite de autorităţile braziliene abia sâmbătă dimineaţă. Odată cu acestea, anchetatorii au mai găsit fragmente din avion, un rucsac şi o geantă de piele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Air France Airbus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close