Antena 3 CNN Timp liber Când facem sex după naștere

Când facem sex după naștere

Când facem sex după naștere
12 Iul 2015   •   22:05

Majoritatea cuplurilor întâmpină probleme şi le este afectată viaţa sexuală în primele săptămâni după ce partenera de viaţă a dat naştere unui copil. „Când facem sex după naştere”? Este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care femeile şi-o pun deseori după ce au născut, scrie click.ro.

Când facem sex după naştere? Naşterea este un proces destul de traumatic pentru orice femeie. În timpul naşterii, ţesutul fragil al vaginului va fi cu siguranţă vătămat, rupt şi luxat şi va fi nevoie să treacă câteva săptămâni pentru ca acest ţesut să se refacă. Pe lângă toate aceste probleme, procesul de naştere împlică schimbări hormonale destul de mari, precum şi apariţia stresului emoţional. Din acest motiv foarte puţine femei se mai simt sexy şi atractive o perioadă de timp după ce au dat naştere unui copil.
Când facem sex după naştere: După aproximativ şase săptămâni

În general, medicii ginecologi recomandă ca proaspăta mămică să nu înteţină relaţii sexuale decât după ce a a făcut consultaţia post-natală. Când facem sex după naştere? După aproximativ şase săptămâni de la naştere. Cervixul revine la dimensiunea de dinainte de naştere, sângerările postnatale se opresc, iar corpul este refăcut şi pregătit pentru a întreţine relaţii sexuale.

Mai multe, pe click.ro.

×
Subiecte în articol: nastere sarcina
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close