Antena 3 CNN Timp liber Cum trebuie să te comporţi la ştrand ca să nu fii... Completaţi voi

Cum trebuie să te comporţi la ştrand ca să nu fii... Completaţi voi

Cum trebuie să te comporţi la ştrand ca să nu fii... Completaţi voi
20 Iul 2015   •   12:38

În perioada verii, cei care nu merg la mare pot alege să petreacă zilele caniculare la ștrand. E un loc unde pot face plajă și pot înota, bucurându-se de soare și apă. Există anumite reguli de bună cuviință care trebuie respectate la ștrand.

De obicei, la ștrand fiecare persoană primește o cheie de la un vestiar unde își schimbă hainele și le lasă în siguranță, pentru a nu aglomera locul de plajă. La plajă se merge doar cu un prosop, loțiune de protecție solară, ochelari de soare, ceva de citit.

Dacă aveți telefon mobil, nu veți purta conversații prea lungi și nu veți vorbi tare, pentru că nu este nimeni obligat să asculte fără să vrea problemele personale ale celorlalți. Aceeași regulă se aplică și în cazul celor care au un dispozitiv la care ascultă muzică. E permis să fie folosit doar dacă aveți căști.

La sosire veți ocupa un singur șezlong, nu veți ocupa și șezlonguri și pentru prietenii care urmează să vină. Dacă doriți să stați alături de aceștia, e preferabil să vă întâlniți înainte de a intra la ștrand și abia apoi să alegeți șezlonguri alăturate.

Dacă mâncați un sandviș, un fruct sau beți apă, suc ori bere, aruncați ambalajul de la mâncare și sticla/doza din care ați băut la coșul de gunoi. În niciun caz nu veți merge la ștrand cu geanta frigorifică plină cu mâncare și băutură și nu veți întinde o masă câmpenească. Ați venit la ștrand, nu la picnic.

Înainte de a intra în bazin pentru a înota, treceți pe la dușuri, nu intrați în bazin transpirați sau cu loțiunea de plajă pe corp. În acest fel se va păstra cât mai curată apa din bazin.

Mai multe sfaturi pentru un comportament manierat la ştrand pe Agerpres.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close