Antena 3 CNN Timp liber Film "Bibliotheque Pascal", cu Oana Pellea şi Andi Vasluianu, propunerea Ungariei la Oscar (VIDEO)

"Bibliotheque Pascal", cu Oana Pellea şi Andi Vasluianu, propunerea Ungariei la Oscar (VIDEO)

"Bibliotheque Pascal", cu Oana Pellea şi Andi Vasluianu, propunerea Ungariei la Oscar (VIDEO)
Sursa foto: Foto:arsenal-berlin.de
08 Sep 2010   •   14:35

Filmul "Bibliotheque Pascal", cu Oana Pellea şi Andi Vasluianu este propunerea Ungariei la premiile Oscar 2011 la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină". Pelicula are în distribuţie numeroşi actori români printre care Răzvan Vasilescu, Andi Vasluianu şi Oana Pelea şi este regizat de Szabolcs Hajdu.

Pelicula spune povestea Monei Paparu, cetăţean român de origine maghiară. Plecată la mare, Mona Paparu îl întâlneşte pe Viorel (Andi Vasluianu), care este un urmărit general şi care o fascinează prin imaginaţia sa bogată. Cei doi îşi petrec noaptea împreună, din această relaţie scurtă rezultând un copil - Viorica. Când Viorica avea doar trei ani, Mona se reîntâlneşte cu tatăl său, pe care nu îl revăzuse de mult timp, Gigi Paparu (Răzvan Vasilescu). Acesta o duce cu el în Germania, unde o vinde, după care este omorât de cei cărora le-o dăduse. Mona o lasă pe Viorica cu mătuşa sa Rodica (Oana Pellea), care este ghicitoare.

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Marius Bodochi, Marius Manole, Mihai Constantin, Florin Piersic Jr., pelicula fiind o coproducţie Filmpartners/ Katapultfilm, cu participarea GillesMann Filmproduktion şi cu sprijinul TV2 şi Eurimages.

Propunerea României pentru Oscar 2011 este filmul lui Florin Şerban "Eu când vreau să fluier, fluier".



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: film oscar
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close