Antena 3 CNN Timp liber Film Filmele românești selectate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes 2024

Filmele românești selectate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes 2024

Două filme românești au fost adăugate în selecția oficială pentru competiția Festivalului de Film de la Cannes 2024.

Filmele românești selectate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes 2024
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2024   •   21:43

Festivalul Internațional de Film de la Cannes şi-a finalizat luni selecţia oficială pentru cea de-a 77-a ediție, invitându-i în competiţia sa şi pe cineastul român Emanuel Pârvu, cu filmul "Trei kilometri până la capătul lumii", dar şi pe regizorii documentarului "Nasty" , Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu.

Lungmetrajul "Trei kilometri până la capătul lumii", regizat de Emanuel Pârvu, a fost filmat, la finalul anului trecut, la Sfântu Gheorghe şi Dunavăţ, precizează un comunicat al producătorilor.

Potrivit sinopsisului peliculei, Adi este un adolescent de 17 ani dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinţilor săi, învaţă la Tulcea. Atunci când părinţii sunt confruntaţi cu un adevăr pe care nu sunt în stare să îl înţeleagă, dragostea necondiţionată pe care acesta ar trebui să o primească de la ei dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluţie.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Valeriu Andriuţă, Adrian Titieni, Ingrid Micu-Berescu, Richard Bovnoczki, Alina Berzunţeanu şi Vlad Brumaru.

"Trei kilometri până la capătul lumii" este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Emanuel Pârvu, după debutul său cu "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor" (2017) şi "Marocco", care a avut premiera internaţională la Festivalul de Film de la San Sebastian în 2021.

De asemenea, documentarul "Nasty", care prezintă viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu, va fi prezentat în cadrul secţiunii Proiecţii Speciale, transmite luni AFP.

Astfel, numărul filmelor care vor concura în 2024 pentru a câştiga trofeul Palme d'Or va fi de 22. Anul trecut, acest premiu a fost obţinut de lungmetrajul "Anatomie d'une chute", regizat de Justine Triet.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close