Antena 3 CNN Timp liber Film Cel mai controversat film din China. "Se vrea CENZURA unor imagini"

Cel mai controversat film din China. "Se vrea CENZURA unor imagini"

Cel mai controversat film din China. "Se vrea CENZURA unor imagini"
de O.P.    |    05 Ian 2015   •   10:41

Aproximativ 95 % dintre internauții chinezi se opun cenzurării parțiale a scenelor considerate prea provocatoare din popularul serial de televiziune 'Împărăteasa Chinei', măsură care a provocat o amplă polemică în această țară asiatică, informează luni EFE.

Potrivit unui studiu realizat de rețeaua de socializare Weibo, considerată echivalenta locală a Twitter, doar 5 % dintre internauți sunt de acord ca serialul TV să modifice imaginile personajelor feminine astfel încât să li se vadă doar fețele. Serialul, difuzat de postul Hunan TV și a cărui acțiune se desfășoară în timpul dinastiei Tang (care a condus țara între secolele VII și X), a fost retras de pe micile ecrane la sfârșitul lunii decembrie fiind evocate 'probleme tehnice'. Când a fost reluată difuzarea în ianuarie, telespectatorii au avut surpriza de a vedea pe ecran doar fețele actrițelor, nu și bustul.

O parte din popularitatea serialului se datora personajelor sale feminine care apăreau cu decolteuri adânci, mai ales protagonista Fan Bingbing, considerată una dinre actrițele cele mai atrăgătoare din China.

Cenzurarea parțială a imaginilor serialului "Împărăteasa Chinei" a provocat o amplă indignare în rețelele de socializare chineze care s-au umplut de comentarii împotriva acestei măsuri. "După ce au fost tăiate imaginile, nu se mai văd costumele, iar scenele și acțiunea nu mai au acea fluiditate și nu se mai simte prosperitatea dinastiei Tang", a scris pe Weibo un internaut identificat sub pseudonimul 'Ai Miaomiao'.

×
Subiecte în articol: cenzura serial
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close