Antena 3 CNN Timp liber Film Clasamentul care arată de ce Depardieu se temea de impozitele din Franţa

Clasamentul care arată de ce Depardieu se temea de impozitele din Franţa

Clasamentul care arată de ce Depardieu se temea de impozitele din Franţa
19 Feb 2013   •   12:05

Într-un clasament realizat de cotidianul Le Figaro, Gerarad Depardieu se clasează pe locul secund în topul celor mai bine plătiţi actori francezi în 2012, fiind lesne de înţeles de ce a dorit să plece din Franţa şi să evite taxele mari care i s-ar fi putut impune.

Gerard Depardieu a câştigat în 2012 2,3 milioane de euro pentru apariţiile din patru filme, din care două milioane au fost doar pentru "Astérix et Obélix : au service de sa majesté".

Depardieu, care susţine că a plătit 145 de milioane de euro în taxe către Franţa în cei 40 de ani de carieră, a primit la începutul anului 2013 cetăţenia rusă, după ce a anunţat că vrea să plece din Franţa pentru a evita legea impozitării speciale pentru bogaţi, de 75%, care în cele din urmă a fost anulată.

El a fost surclasat de Dany Boon, care după calculele Figaro a câştigat în 2012 3,6 milioane de euro, în scădere însă de la 7,5 milioane de euro în 2011.

În 2008, Boon a fost chiar cel mai bine plătit actor din istoria filmului european, cu venituri nete de 26 milioane de euro.

Podiumul a fost completat de Catherine Frot, cu 2,235 milioane de euro din trei filme.

Vezi clasamentul complet pe Le Figaro.


×
Subiecte în articol: Gerard Depardieu Franta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close