Antena 3 CNN Timp liber Film Festival de scurtmetraje în uzină. Arkadia Shortfest vă aşteaptă vineri şi sâmbătă la Băicoi

Festival de scurtmetraje în uzină. Arkadia Shortfest vă aşteaptă vineri şi sâmbătă la Băicoi

Festival de scurtmetraje în uzină. Arkadia Shortfest vă aşteaptă vineri şi sâmbătă la Băicoi
08 Iul 2014   •   17:34

Motor, acţiune! Dacă motoare au mai văzut, angajaţii unui fabrici din Băicoi vor avea parte şi de acţiune. La sfârşitul acestei săptămâni, Uzinele Camexip din oraşul Băicoi îşi vor opri utilajele pentru a găzdui o serie de manifestări culturale, propuse de Asociaţia Culturală Arkadia. Sub umbrela unui mini-festival de filme scurte româneşti şi internaţionale, spaţiul industrial va fi transformat în cinematograf şi galerie de artă.

Astfel, la Băicoi, pe 11 şi 12 iulie, va avea loc Festivalul internaţional de filme de scurt metraj Arkadia Shortfest. Tema festivalului este oraşul contemporan, cu tot ce presupune el: aglomerare, industrializare, mecanizare, urbanism, schimbare, arhitectură, dezvoltare.

Pe parcursul celor 2 zile în care se va desfăşura festivalul, vor fi proiectate peste 8 ore de filme de scurt metraj. Veţi putea viziona atât filme de scurt metraj studenţeşti naţionale şi internaţionale, cât şi proiecţii ale scurtmetrajelor premiate în ultimii doi ani la cele mai importante festivaluri naţionale şi internaţionale de profil. Gabi Suciu, selecţioner de filme pentru acest festival, a declarat la Antena 1, în cadrul Observatorului, că "avem 28 de filme împărţite în două zile, în câte două calupuri pe zi. O să începem cu competiţia filmelor studenţeşti şi vom continua cu nişte filme ale unor regizori consacraţi". "Noi am deschis o sesiune de înscrieri a filmelor şi s-au înscris foarte multe filme, nu doar din Europa, avem inclusiv din Australia", a mai spus Gabi Suciu.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close