Antena 3 Timp liber Film Filmul "Aurora", de Cristi Puiu, premiat cu 10.000 de dolari la Festivalul de la Karlovy Vary

Filmul "Aurora", de Cristi Puiu, premiat cu 10.000 de dolari la Festivalul de la Karlovy Vary

11 Iul 2010   •   10:23
Filmul "Aurora", de Cristi Puiu, premiat cu 10.000 de dolari la Festivalul de la Karlovy Vary

Lungmetrajul "Aurora", de Cristi Puiu, a câştigat premiul secţiunii competiţionale East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (Cehia), care s-a desfăşurat între 2 şi 10 iulie, informează site-ul evenimentului. Premiul secţiunii East of the West Award are o valoare de 10.000 de dolari.

Lungmetrajul "Aurora", care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, îl prezintă pe Cristi Puiu şi în calitate de actor în rol principal. Acesta joacă rolul lui Viorel, un bărbat divorţat, care se află sub influenţa unei mari tulburări psihice.

"Aurora" este o producţie a casei Mandragora, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei România, Eurimages, SC Serv Invest SRL, OFC Section Cinéma, Centre National de la Cinématographie (Franţa), în colaborare cu ARTE France Cinéma, ZDF/ ARTE, Societatea Română de Televiziune, TSR/SSR, HBO România. Imaginea este semnată de Viorel Sergovici.

Pe de altă parte, pelicula "The Mosquito Net", în regia spaniolului Augusti Vila, a câştigat marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary - Globul de Cristal.

De asemenea, pelicula "Kooky", a regizorului ceh premiat cu Oscar, Jan Sverak, a primit Premiul Special al Juriului.

În cadrul festivalului, actorul britanic Jude Law a primit premiul special al festivalului, în timp ce regizorul rus Nikita Mihalkov a fost recompensat cu un premiu special pentru contribuţia adusă cinematografiei mondiale - Globul de Cristal.

La ediţia din acest an a festivalului au mai fost prezentate peliculele româneşti "Medalia de onoare", de Călin Netzer, care a făcut parte din selecţia realizată de criticii publicaţiei Variety, şi "Derby", de Paul Negoescu, în secţiunea "The Fresh Selection - The Promising Five".

Cea de-a 45-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary s-a desfăşurat în perioada 2 - 10 iulie.Foto: VideoNews

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close