Antena 3 CNN Timp liber Film "Lincoln" conduce nominalizările premiilor BAFTA. Vezi cele mai importante nominalizări

"Lincoln" conduce nominalizările premiilor BAFTA. Vezi cele mai importante nominalizări

"Lincoln" conduce nominalizările premiilor BAFTA. Vezi cele mai importante nominalizări
de N.B.    |    09 Ian 2013   •   14:15

Filmul istoric "Lincoln" conduce cursa pentru premiile BAFTA, premiile Academiei Britanice de Film, echivalentul din Marea Britanie pentru Oscarurile americane, cu zece nominalizări, printre care şi pentru cel mai bun film al anului, relatează Associated Press.

Musicalul "Les Miserables" şi saga de aventură "Life of Pi" au obţinut câte nouă nominalizări. Următorul film din topul nominalizărilor la BAFTA este în mod surprinzător ultima peliculă James Bond, "Skyfall", care a primit opt nominalizări, o realizare neaşteptată pentru un film de acţiune, iar thrillerul despre situaţia ostaticilor din Iran, "Argo", a primit şapte nominalizări.

Daniel Day-Lewis, britanicul care interpretează rolul preşedintelui american în "Lincoln" este printre favoriţii pentru premiul de cel mai bun actor. Acelaşi film dă şi două nominalizări pentru actriţă, Sally Field, şi pentru rol secundar, Tommy Lee Jones. Regizorul Steven Spielberg nu se numără printre nominalizaţii acestui an.

Alături de Day-Lewis, pentru cel mai bun actor au fost nominalizaţi Ben Affleck pentru "Argo", Bradley Cooper pentru "Silver Linings Playbook", Hugh Jackman pentru "Les Miserables" şi Joaquin Phoenix pentru "The Master".

Cea mai bună actriţă va fi aleasă dintre Emmanuelle Riva, "Amour", Helen Mirren, "Hitchcock", Jennifer Lawrence pentru "Silver Linings Playbook", Jessica Chastain pentru "Zero Dark Thirty" şi Marion Cotillard pentru rolul din "Rust and Bone".

Pentru cel mai bun film se vor bate "Lincoln", "Life of Pi", "Argo", "Les Miserables" şi thrillerul despre uciderea lui Osama Bin Laden, "Zero Dark Thirty". "Les Miserables" concurează şi pentru cel mai bun film britanic, alături de "Anna Karenina", ''The Best Exotic Marigold Hotel", ''Seven Psychopaths" şi "Skyfall".

Regizorii care speră la un premiu al Academiei Britanice sunt Ben Affleck, "Argo", Michael Haneke pentru "Amour", film premiat şi la Cannes, Quentin Tarantino cu "Django Unchained", Ang Lee pentru "Life of Pi" şi Kathryn Bigelow pentru "Zero Dark Thirty".

Pe lângă presitigiul premiilor Academiei Britanice, gala BAFTA a reprezentat, de-a lungul timpului, o avanpremieră a premiilor Oscar, oferind o listă destul de exactă a favoriţilor. De asemenea, succesul în Marea Britanie a propulsat filme ca "Slumdog Millionaire", "The King's Speech" sau "The Artist" către premiul cel mare al Academiei Americane de Film.

Gala premiilor BAFTA va avea loc pe 10 februarie, cu două săptămâni înainte de premiile Oscar, care îşi vor anunţa nominalizaţii joi, 10 ianuarie.

×
Subiecte în articol: James Bond
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close