Antena 3 CNN Timp liber Film Lungmetrajul românesc "Aferim!", în cinematografele din Franţa

Lungmetrajul românesc "Aferim!", în cinematografele din Franţa

Lungmetrajul românesc "Aferim!", în cinematografele din Franţa
01 Iul 2015   •   16:46

Lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, câştigător al trofeului Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Berlin 2015, va rula pe marile ecrane din Franţa începând cu data de 5 august, relatează allocine.fr.

"Aferim!", în regia lui Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuţie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Alexandru Bindea.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, imaginea este realizată de Marius Panduru, montajul îi aparţine lui Cătălin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, iar producător este Ada Solomon.

"Aferim!" este o producţie Hi Film, în colaborare cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films şi cu participarea HBO România. Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene.

 

×
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close