Antena 3 CNN Timp liber Film Sala a fost neîncăpătoare la premiera "Aferim!". Filmul are mari şanse de a câştiga Ursul de Aur la festival

Sala a fost neîncăpătoare la premiera "Aferim!". Filmul are mari şanse de a câştiga Ursul de Aur la festival

Sala a fost neîncăpătoare la premiera "Aferim!". Filmul are mari şanse de a câştiga Ursul de Aur la festival
de O.P.    |    12 Feb 2015   •   06:38

Sala a fost plină până la refuz la premiera peliculei "Aferim!", la Festivalul Internaţional de film de la Berlin. Filmul lui Radu Jude are şanse mari să câştige Ursul de Aur anul acesta.

Maria Coman, trimisul special Antena 3 la festivalul de la Berlin, a trăit alături de echipa filmului "Aferim", emoţiile premierei.

Radu Jude şi actorii din "Aferim!" au fost primiţi cu aplauze pe covorul roşu de la Berlin.

"Aferim!" este unul dintre cele mai aşteptate filme ale Festivalului de la festivalul internaţional de film din capitala Germaniei. Lungmetrajul lui Radu Jude a avut un buget record pentru România: peste un milion de euro. Prestigioasa revistă de specialitate IndieWire a inclus pelicula în topul lungmetrajelor pe care editorii săi le recomandă.

Ţara Românească de la începutul secolului al XIX-lea e cadrul în care se desfăşoară acţiunea din film. Teodor Corban joacă rolul unui zapciu care caută un rob fugar, într-un fel de western balcanic alb-negru. El este ajutat de fiul său, interpretat de Mihai Comănoiu.

"Aferim" este al treilea proiect de lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, după peliculele "Cea mai fericită fată din lume" şi "Toată lumea din familia noastră", pentru care a obţinut mai multe premii internaţionale.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close