Antena 3 CNN Timp liber Film "The Expendables", acum şi în România. Criticii americani: "O odă homoerotică închinată tuturor lucrurilor macho"

"The Expendables", acum şi în România. Criticii americani: "O odă homoerotică închinată tuturor lucrurilor macho"

"The Expendables", acum şi în România. Criticii americani: "O odă homoerotică închinată tuturor lucrurilor macho"
Sursa foto: Foto: collider.com
13 Aug 2010   •   13:10

Începând din 13 august, mult-aşteptatul proiect cinematografic "The Expendables / Eroi de sacrificiu" poate fi vizionat şi în sălile de cinema din România. Fanii filmelor de acest gen nu ar trebui să aibă prea mari dezamăgiri, din moment ce distribuţia este alcătuită din cele mai mari nume ale filmelor de acţiune "din toate timpurile". Cu toate acestea, însă, este bine de ştiut că thriller-ul de acţiune nu a avut parte de foarte multe recenzii pozitive după lansarea din Statele Unite, care avut loc săptămâna trecută.

"Cel mai tare film de acţiune" este, în opinia celor de la New York Post, "versiunea masculină în moarte cerebrală a filmului Sex and the City 2".

"N-ai crede niciodată că The Expendables a fost făcut de cineva care se află în industria filmelor de 40 de ani şi le regizează din 1978", notează publicaţia amerciană.

"O simfonie animată de muşchi, gloanţe, tatuaje şi trabucuri", este descrierea făcută de Los Angeles Times mult-aşteptatului film.

"Nu vă irosiţi timpul sau banii pe The Expendables", este titlul recenziei date de USA Today. "Este cu adevărat un film de care nu are nimeni nevoie - sălbatic, implauzibil şi uneori incoerent", notează publicaţia în ediţia online.

Una dintre cele mai negative critic aduse filmului proaspăt-lansat au oferit-o cei de la obsessedwithfilm.com. În opinia lor, The Expendables reprezintă "o odă homoerotică închinată tuturor lucrurilor macho"...

Fireşte, filmul a avut parte şi de câteva remarci pozitive. Însă chiar şi acelea au fost, în unele cazuri, exprimate într-un mod nu tocmai flatant. Spre exemplu, The New York Times notează că filmul este, într-adevăr, prost, însă "nu pe deplin într-un mod negativ".

Potrivit IMDB, The Expandables este un thriller de acţiune despre un grup de mercenari angajaţi să se infiltreze într-o ţară Sud-Americană şi să-l îndepărteze pe un dictator de la conducerea ei. De îndată ce începe misiunea, mercenarii realizează că lucrurile sunt mai complicate decât par, şi se trezesc că sunt trădaţi şi prinşi într-o cursă periculoasă. În timp ce trebuie să-i salveze pe cei nevinovaţi, ei luptă să-i distrugă pe cei care încearcă să le nimicească frăţia.

Distribuţia este una de zile mari pentru amatorii genului. Astfel, în pelicula regizată de Sylvester Stallone (în care evoluează şi el), joacă Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger şi mulţi alţii.

The Expendables / Eroi de sacrificu trailer


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: premiera critici
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close