Antena 3 CNN Timp liber Film TIFF 2023, cel mai mare festival de film din România, a început! Actori și regizori de prestigiu, prezenți la Cluj

TIFF 2023, cel mai mare festival de film din România, a început! Actori și regizori de prestigiu, prezenți la Cluj

Ediția 2023 a Festivalul Internațional de Film Transilvania a început, iar iubitorii de film vor putea să urmărească proiecții cinematografice de succes, unele în premieră mondială.

TIFF 2023, cel mai mare festival de film din România, a început! Actori și regizori de prestigiu, prezenți la Cluj
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2023   •   17:42

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, fiind organizat, anual, la Cluj-Napoca.

La fiecare ediție, festivalul aduce în fața publicului proiecte cinematografice de succes, dar și actori sau regizori celebri.

Anul acesta, TIFF își deschide porțile pentru peste 1.000 de invitați, cinefilii având la dispoziție 200 de filme din 45 de țări.

Tudor Giurgiu, președintele festivalului, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, care sunt momentele pregătite pentru ediția din 2023.

Citește și: NASA a făcut prima conferinţă pe tema OZN-urilor. Filmarea misterioasă difuzată pentru prima dată

"Sunt multe evenimente zilele acestea. Sunt multe filme proiectate în premieră mondială. Avem filme mute, care sunt susținute de un acompaniament live. Vom avea pe scenă o orchestră formată din peste 40 de instrumentiști.

Ca o recomandare, eu aș merge să văd filmul "Carbon", de Ion Borș, care concurează în competiția festivalului. Va fi lansat pe ecrane undeva la zece zile după TIFF. Sper să aibă șanse să obțină premii", a spus Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Festivalul Internațional de Film Transilvania a început pe 9 iunie, cu ceremonia de deschidere, și se va termina pe data de 18 iunie.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: festival film Cluj Napoca
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close