Antena 3 CNN Timp liber Film Un film sud-coreean a câştigat Leul de Aur la Veneţia

Un film sud-coreean a câştigat Leul de Aur la Veneţia

Un film sud-coreean a câştigat Leul de Aur la Veneţia
de N.B.    |    08 Sep 2012   •   23:32

Filmul sud-coreean "Pieta" de Kim ki-Duk, un lungmetraj despre bani și puterea lor, a câștigat, sâmbătă, Leul de Aur, în închiderea celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internațional de Film de la Veneţia, informează Mediafax.

Aceasta nu este prima încercare a lui Kin Ki-Duk (51 de ani) într-o competiție de prestigiu. În 2004 regizorul a câștigat același premiu internațional la categoria "Cel mai bun regizor" cu filmul "Bin-jip". Anul trecut, rusul Aleksandr Sokurov a fost cel care a dus acasa Leul de Aur cu pelicula "Faust".

Leul de Argint pentru cel mai bun regizor a fost câștigat de Paul Thomas Anderson pentru "The Master". Lungmetrajul a luat și un premiu pentru cel mai bun actor, acordat lui Philip Seymour Hoffman şi lui Joaquin Phoenix.

Hadas Yaron din Israel, a câștigat la categoria "Cea mai buna actriță" cu filmul "Fill The Void" de Rama Bursthein, iar regizorul austriac Ulrich Seidel a luat premiul special al juriului pentru "Paradise: Faith". "Something in the Air" de Olivier Assayas a fost premiat pentru cel mai bun scenariu.

Anul acesta, juriul a fost condus de regizorul Michael Mann, iar membri au fost Marina Abramovic, Laetitia Casta, Peter Ho-Sun Chan, Ari Folman, Matteo Garrone, Ursula Meier, Samantha Morton şi Pablo Trapero.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close