Antena 3 CNN Timp liber Film Un licean din Bucureşti, SELECŢIONAT la Cannes

Un licean din Bucureşti, SELECŢIONAT la Cannes

Un licean din Bucureşti, SELECŢIONAT la Cannes
de M.Z.    |    22 Apr 2015   •   10:40

Un licean din Bucureşti scrie istorie. Scurt-metrajul pe care l-a realizat împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni a fost selecţionat la Cannes

 
Tinerii abia aşteaptă să păşească pe covorul de la prestigiosul festival de film, dar pentru a ajunge acolo au nevoie de un sponsor. Filmul l-au realizat din banii lor de buzunar. 
 
Liceeni sunt nominalizaţi la Festivalul de la Cannes în secţiunea Colţul Filmelor Scurte. În luna mai, sunt aşteptaţi pe covorul roşu. 
 
Scurt-metrajul "Tibi" este povestea unui tânăr care încearcă să afle cum a murit tatăl său - un accident în circumstanţe suspecte, o scenă adevărată din viaţa regizorului. 
 
Fără o casă de producţie în spate, cei 25 de tineri au filmat cu un aparat foto, fără casting sau actori plătiţi şi cu lumini împrumutate. Un început modest către ţinta finală: Holywood. 
 
Până la Holywood, liceeni trebuie să se prezinte la Cannes. Transportul costă însă 2.000 de euro, bani pe care nu îi au. Chiar dacă nu vor găsi un sponsor, spun că tot se vor duce şi vor dormi în gară. 

×
Subiecte în articol: Cannes
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close