Antena 3 CNN Timp liber Fun Balonologia vine-n Romania! Vezi o terapie inedită pentru autism

Balonologia vine-n Romania! Vezi o terapie inedită pentru autism

Balonologia vine-n Romania! Vezi o terapie inedită pentru autism
Sursa foto: Foto: kitchener.olx.ca
01 Noi 2011   •   17:33

O femeie britanică din Worcester, Marea Britanie, adoră să facă pe magicianul, într-un domeniu mai puţin comun "iluzioniştilor": crearea baloanelor din săpun.

Conform BBC, June Morley, de profesie manager al unei organizaţii caritabile din Anglia, îşi dedică timpul liber unei pasiuni mai puţin obişnuite în lumea adulţilor: face baloane uriaşe din săpun, de câţiva metri lungime. Îndeletnicirea a format o adevărată o comunitate internaţională de "creatori de baloane", din care face parte şi ea.

Câţiva litri de soluţie, o coardă şi o pereche de beţe, cam aceasta ar fi investiţia pentru pasionaţii de baloane. June Morley consideră activitatea ca fiind de-a dreptul terapeutică şi consideră că baloanele de săpun au un efect benefic asupra persoanelor care suferă de anumite afecţiuni, precum autismul.

"Sunt foarte magice. Fiecare balon este unic şi poartă un vis în interiorul său [...] Baloanele înlătură bariere şi cumva nu  trebuie neapărat să vorbeşti atunci când faci baloane de săpun [...] Am un prieten care are un băiat ce suferă de autism şi când suflu baloanele, se concentrează pur şi simplu asupra lor şi acestea îl liniştesc", a precizat femeia.

June se află la noi în ţară, în Transilvania, din 31 octombrie, pentru 10 zile. Ea îşi va prezenta hobby-ul în faţa copiilor dintr-o organizaţie caritabilă (Love Light Romania) condusă de nişte prieteni, înfiinţată în sprijinul copiilor şi tinerilor cu SIDA.









×
Subiecte în articol: pasiune britanica Marea Britanie autism
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close