Antena 3 CNN Timp liber Fun Bowling cu gheaţă, sau cum se răcoresc japonezii pe caniculă (VIDEO)

Bowling cu gheaţă, sau cum se răcoresc japonezii pe caniculă (VIDEO)

Bowling cu gheaţă, sau cum se răcoresc japonezii pe caniculă (VIDEO)
Sursa foto: Popice
24 Iul 2009   •   12:19

Canicula i-a toropit, în aceste zile, şi pe japonezi. La Tokio s-a găsit, însă, un nou antidot pentru căldură: o mică pistă de bowling unde atât bilele, cât şi popicele sunt din... gheaţă.

Inovaţia i-a încântat pe sportivii amatori, chiar dacă partidele nu pot dura prea mult, din motive uşor de înţeles.

Asociaţia Proprietarilor de Bowling din Japonia este cea care a avut ideea să amenajeze mica pistă îngheţată pe o stradă a capitalei. Trecătorii au fost foarte amuzaţi şi, mai ales copiii, n-au rezistat tentaţiei de a-şi încerca puterile la acest sport răcoritor.

Cei mai talentaţi au reuşit să doboare toate popicele, din două-trei aruncări. Ei au recunoscut că sportul necesită o abilitate deosebită: pista este alunecoasă iar bila îşi schimbă mereu forma prin... topire.

În anii '70, popicele în forma lor obişnuită erau foarte populare în Japonia. De atunci, însă, au apărut noi distracţii mai atrăgătoare şi trei sferturi din pistele de bowling au fost închise.

Organizatorii se gândesc, însă, la viitor şi speră că iniţiativa îi va atrage mai ales pe copii, care vor fi, apoi, tentaţi să treacă de la popicele de gheaţă la cele adevărate.



Antena 3


×
Subiecte în articol: gheata japonia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close