Antena 3 CNN Timp liber Fun Cele mai ciudate legi americane cu privire la consumul de alcool

Cele mai ciudate legi americane cu privire la consumul de alcool

Cele mai ciudate legi americane cu privire la consumul de alcool
01 Mar 2010   •   23:40

America este ţara tuturor posibilităţilor. O arată şi legile din unele state americane, cu privire la băutură. Dacă la început ele erau menite să îi ferească pe cetăţeni de tentaţii, în timp ele au devenit simple ciudăţenii. Site-ul Mother Jones a publicat o colecţie cu cele mai neobişnuite reguli americane legate de alcool.

În Alaska, de exemplu, este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice dimineaţa, între ora 5.00 şi 8.00. În Massachusetts nu există happy hours, aşa că trebuie să te asiguri întotdeauna că ai bani, atunci când intri într-un bar.

Dacă a conduce o maşină sub influenţa alcoolului este firesc să fie interzis, aflaţi că în Colorado nu aveţi voie nici să călăriţi într-o astfel de situaţie. Cei susprinşi de poliţişti vor petrece, cu siguranţă, o noapte la secţie.

În Florida nu se glumeşte cu siguranţa naţională. Pe timpul uraganelor consumul de alcool este strict interzis. În Alabama, ziua alegerilor suferă de acelaşi regim: este interzisă comercializarea alcoolului până la închiderea urnelor.

Dacă vrei să comanzi un whiskey cu gheaţă în Oklahoma, poţi să îţi iei gândul: aici băuturile se servesc numai la temperatura camerei.

În Georgia, să fii beat în public este strict intezis. Nu acelaşi lucru se poate spune despre a bea în locurile publice, în timp ce în Alabama nu poţi să cumperi o sticlă de bere care să aibă mai mult de 0,50 litri. Mai mult, etichetele de pe sticle trebuie neapărat să fie decente. O etichetă de pe o sticlă de vin, care înfăţişa o nimfă dezbrăcată a fost interzisă în statul din sudul SUA.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lege SUA alcool
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close