Antena 3 CNN Timp liber Fun Concediat la 13 ani. Cel mai tânăr şomer englez a primit şi salariu compensator

Concediat la 13 ani. Cel mai tânăr şomer englez a primit şi salariu compensator

Concediat la 13 ani. Cel mai tânăr şomer englez a primit şi salariu compensator
31 Oct 2009   •   11:52

Un adolescent de 13 ani a devenit cel mai tânăr şomer englez concediat din cauza crizei economice. Băiatul, care distribuia ziare în satul său, a primit şi un "salariu compensator" în valoare de opt euro, adică leafa pe o săptămână de muncă. El nu se lasă învins de criză şi este hotărât să-şi caute un alt loc de muncă.

Kane Middleton se angajase acum două luni, ca să facă rost de bani pentru mâncarea hamsterului său. Săptămâna trecută, însă, a primit de la patron o scrisoare pe care la început nici n-a înţeles-o.

Firma l-a tratat pe Kane ca pe un om mare: l-a asigurat, cu regret, că decizia "nu este legată de calitatea muncii, ci se întemeiază doar pe date de marketing". În plus, i-a acordat şi o indemnizaţie de şapte lire sterline, adică opt euro. Tatăl său găseşte scrisoarea "aproape comică", dar îşi dă seama că, pentru băiat, e o mare dezamăgire. Dar Kane nu se dă bătut.

Kane crede că nu va găsi de lucru decât la spălat maşini, la tuns iarba, sau, dacă e norocos, la plimbat câini. El speră totuşi că măcar viitoarea slujbă va fi mai stabilă.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close