Antena 3 CNN Timp liber Fun De la burger-ul pentru stângaci până la pomii cu spaghete! Vezi cele mai reuşite şi nereuşite farse făcute vreodată

De la burger-ul pentru stângaci până la pomii cu spaghete! Vezi cele mai reuşite şi nereuşite farse făcute vreodată

De la burger-ul pentru stângaci până la pomii cu spaghete! Vezi cele mai reuşite şi nereuşite farse făcute vreodată
Sursa foto: foto: vidu.ro
01 Apr 2012   •   19:39

Ziua de 1 aprilie este ziua păcălelilor. Iată un top cu cele mai reuşite sau nereuşite farse de 1 aprilie realizate vreodată, plecând de la uimitorul documentar despre copacii cu spaghete şi până la farsa cumplită ce a produs panică în America.

Ikea
: Scaunul pentru câini. Combinând faptul că animalele fac adeseori lucrurile la fel ca oamenii cu designul uneori ciudat al unui producător scandinav de mobilă, a ieşit una dintre cele mai reuşite farse de 1 aprilie. În reclamă, Ikea promova un scaun înalt, asemănător celui pentru bebeluşi, unde câinii ar putea lua masa liniştiţi.



BBC
: Pinguinii zburători. O astfel de glumă ar putea părea nereuşită, dar în 2208, când a fost lansat falsul documentar, pentru a promova iPlayer, mulţi au început să îşi pună un semn de întrebare.



Burger King: Burger-ul pentru stângaci. Burger King a anunţat pe 1 aprilie 1998 lansarea unui burger pentru stângaci, al cărui conţinut era rotit cu 180 de grade pentru  se potrivit mai bine unei manevrări de stângaci. Dar, din păcate nu era adevărat.

BBC:
Copacii cu spaghete. Emisiunea Panorama a difuzat în 1957 un documentar fals despre un copac în care cresc... spaghete. La acea vreme, când spaghetele erau o delicatesă şi nu erau pe larg consumate în Marea Britanie, mulţi au căzut în plasă şi au sunat pentru a cere informaţii despre cum pot şi ei planta copacul respectiv.



NewYork Times
: Monstrul din Loch Ness. O fotografie alb negru, care prezenta o creatură asemănătoare unui dinozaur, al cărei gât lung ieşea din apele învolburate, s-a dovedit a fi de fapt un fals. Ziarul a declarat că nu are decât o jucărie făcută din plasticm lemn şi un submarin de jucărie.

Stern, Sunday Times şi Newsweek
: Jurnalul secret al lui Hitler. Publicaţia germană a susţinut în 1983 că deţine cel mai explozibil jurnal din istorie, jurnalul lui Hitler. Deşi revista a plătit şase milioane de dolari pentru documentele respective, acestea erau de fapt “falsuri groteşti” făcute pe hârtie modernă pe care se scrisese cu cerneală din 1980. Farsa i-a costat pe editorii de la Stern, Sunday Times şi Newsweek joburile.

Autopsia unui extraterestru
: Producătorul şo omul de afaceri londonez Ray Santilli a prezentat în anul 1995 pentru prima dată un film care părea să constituie autopsia unui extraterestru, efectuată după incidentul Roswell din 1947. El a recunoscut ulterior că era vorba de o farsă şi că pentru filmare s-au folosit creiere de oaie, gem de căpşuni şi intestine de găină.

×
Subiecte în articol: reclame
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close