Antena 3 CNN Timp liber Fun Faţa lui n-a mai fost la fel după ce a deschis sticla. Experimentul care i-a captivat chiar şi pe fizicieni

Faţa lui n-a mai fost la fel după ce a deschis sticla. Experimentul care i-a captivat chiar şi pe fizicieni

Faţa lui n-a mai fost la fel după ce a deschis sticla. Experimentul care i-a captivat chiar şi pe fizicieni
de P.I.    |    03 Apr 2012   •   07:06

Despre amprenta pe care băuturile carbogazoase şi-o lasă asupra sănătăţii noastre am vorbit, însă tocmai pentru a demonstra ce efect au acestea în interiorul corpului nostru mai mulţi oameni s-au gândit să combine două elemente: un suc foarte acidulat şi o bomboană mentolată.

Chiar dacă experimentul este destul de vechi, un american s-a gândit că data de 1 Aprilie este un moment prielnic pentru a reedita această farsă. Astfel, cu multă iscusinţă a străpuns cu un ac de cusut bomboana mentolată, a trecut un fir de rafie prin orificiul respectiv, apoi a pus bomboana în capacul băuturii carbogazoase.

Cele două părţi din aţa de rafie care ieşeau din capac au fost tăiate cu un briceag, pentru ca sticla să pară sigilată. Când a deschis "norocosul" s-a trezit cu dopul în faţă.

Imaginile de mai jos explică pe îndelete, din punct de vedere ştiinţific, ce se întâmplă atunci când o bomboană mentolată este introdusă într-o sticlă de băutură carbogazoasă:


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close