Antena 3 CNN Timp liber Fun Partidele politice, în unghi drept: PSD, PNL şi PDL, triunghiuri într-o culegere de matematică (FOTO)

Partidele politice, în unghi drept: PSD, PNL şi PDL, triunghiuri într-o culegere de matematică (FOTO)

Partidele politice, în unghi drept: PSD, PNL şi PDL, triunghiuri într-o culegere de matematică (FOTO)
07 Oct 2009   •   15:45
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE Ce au în comun politica şi geometria? Aparent, nimic. O cititoare a site-ului Antena3.ro însă ne-a semnalat că partidele din România au părăsit sfera politicului şi au ajuns în lumea bidimensională a geometriei plane.

Carmen, din Slatina, este elevă în clasa a 7-a şi, răsfoind culegerea de matematică, a fost surprinsă de trei probleme. Dacă, în mod normal, triunghiurile se notează cu litere consecutive din alfabetul românesc, în culegerea Mate2000, ediţia 2009/2010, Carmen a găsit şi altfel de notaţii:

"Răsfoind culegerea de matematică mi-a atras atenţia ceva: este vorba de problemele 4, 5 şi 6, unde apar triunghiurile dreptunghice PSD, PNL şi PDL, unul după altul, pe aceeaşi pagină. Credeţi că este o coincidenţă?", ne întreabă eleva.

Probabil că nu este o coincidenţă, pentru că autorii culegerii s-au asigurat că nu vor supăra niciunul dintre principalele trei partide de pe scena politică românească, menţionând atât PDL, cât şi PSD şi PNL.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD PNL
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close