Antena 3 CNN Timp liber Fun Tudor Arghezi, autorul poemului ?Luceafărul?. Perle din tezele unice (VIDEO)

Tudor Arghezi, autorul poemului ?Luceafărul?. Perle din tezele unice (VIDEO)

Tudor Arghezi, autorul poemului ?Luceafărul?. Perle din tezele unice (VIDEO)
Sursa foto: elevi
21 Mai 2009   •   14:50

Poemul "Luceafărul" a fost scris de Tudor Arghezi! În Balada populară "Mioriţa", principalul personaj este o oaie turnătoare, iar Toma Alimoş l-ar bate la orice oră din zi pe Bruce Willis. Mai în glumă, mai în serios, acestea sunt doar câteva dintre răspunsurile date de elevi la tezele din acest an. Nu ne întrebaţi ce note au luat...

Cel mai important poet al neamului a avut parte în acest an de un tratament special din partea elevilor. Pentru început, cea mai cunoscută capodoperă a sa i-a fost contestată...cu nonşalanţă. "Întrebare: Cine a scris poezia "Luceafarul"? Răspuns: Tudor Arghezi."

Iată şi motivul care l-a inspirat probabil pe Mihai Eminescu să scrie volumul său cu elegii. "Eminescu este trist pentru ca nu a reuşit sa facă nimic în viaţa lui", a scris un elev.

Cât despre jertfa şi actul de creaţie al meşterului Manole, elevii au un punct de vedere...uşor diferit. "Manole a pus-o pe Ana la zid şi a început să o lucreze?"

În viziunea elevilor, Toma Alimoş ar fi salvat cu siguranţă toate victimele de pe Titanic. Cine ştie? La câte braţe spun elevii că ar fi avut eroul, poate că ar fi adus chiar înot vasul la mal.



Observator

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close