Antena 3 CNN Timp liber Fun Umorul britanic, în acţiune: Premierul David Cameron iese cu bine dintr-o situaţie dificilă - VIDEO

Umorul britanic, în acţiune: Premierul David Cameron iese cu bine dintr-o situaţie dificilă - VIDEO

Umorul britanic, în acţiune: Premierul David Cameron iese cu bine dintr-o situaţie dificilă - VIDEO
13 Mai 2010   •   18:45

Premierul britanic David Cameron şi adjunctul său Nick Clegg au susţinut prima lor conferinţă de presă comună de când au preluat conducerea Executivului din Marea Britanie. Conferinţa a fost organizată în exterior, într-un décor verde, specific englezesc. La fel a fost şi una dintre glumele unuia dintre jurnaliştii prezenţi la conferinţă, care a încercat să-i învrăjbească pe cei doi foşti rivali.

?Domnule prim-ministru, regretaţi momentul în care aţi fost întrebat care este gluma dumneavoastră favorită şi aţi răspuns: Nick Clegg? Iar dumneavoastră, domnule vicepremier, ce părere aveţi despre asta?? - aşa a sunat întrebarea jurnalistului britanic.

Cu zâmbetul pe buze, David Cameron a reuşit să iasă din situaţia în care s-a văzut pus şi a replicat: ?Mă tem că am spus-o o dată?. Iar Nick Clegg, la fel de zâmbitor ca şi premierul, a ameninţat că pleacă. ?Vino înapoi?, l-a rugat vesel Cameron.



Noul premier al Marii Britanii a promis o "schimbare seismică " în modul cum este guvernată ţara, descriind deficitul record ca fiind cea mai urgentă chestiune.

La o zi după ce a preluat funcţia în fruntea unui guvern de coaliţie pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, David Cameron a declarat că Partidul Conservator şi partenerii Liberal Democraţi vor duce Marea Britanie într-o "nouă direcţie istorică."

Programul publicat de Cameron - 43 de ani-cel mai tânăr premier din ultimii 200 de ani - include promisiunea de a nu se alătura euro şi confirmă planurile pentru un termen fix de cinci ani pentru parlamentul Marii Britanii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: premier britanic David Cameron
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close