Antena 3 CNN Timp liber Muzica, celebrată de Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Muzica, celebrată de Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Muzica, celebrată de Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale
Sursa foto: Foto: dreamatico.com
24 Apr 2015   •   10:55

Muzica este celebrată în acest an de Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, sărbătorită în fiecare an în 26 aprilie. Anul acesta, Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală (OMPI) a propus tema „Get up, Stand Up. For Music” pentru manifestările din 26 aprilie.

În cadrul evenimentelor propuse la nivel mondial de către OMPI se înscriu şi manifestările care vor avea loc la nivel naţional şi care vor fi organizate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), în colaborare cu o instituţie emblematică pentru muzica românească, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR). 
 
Manifestările sunt organizate cu sprijinul Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), Uniunii Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), Societăţii Autorilor şi Editorilor Români de Opere Ştiinţifice (PERGAM) şi Societăţii pentru Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual - Societatea Autorilor România din Audiovizual (DACIN-SARA). 
 
”Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale este un prilej de a ne manifesta recunoştinţa pentru munca celor care, cu talent şi, de multe ori, cu sacrificii personale, ne oferă prilejul de a ne bucura de muzică. Celebrăm în acest an muzica drept expresie a creativităţii umane în cel mai profund sens al cuvântului”, a declarat directorul general al ORDA, Leonard Horvath.
 
Cu acest prilej va avea loc o recepţie, o conferinţă de presă, urmate, de la ora 19:00, de un concert care se va bucura de participarea unor artişti de referinţă din România. La eveniment vor participa oficialităţi, reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii în domeniu, precum şi reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Invitaţii vor primi un CD de colecţie realizat cu aceasta ocazie.

×
Subiecte în articol: muzica
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close