Antena 3 CNN Timp liber ILFOV | Piesă de teatru, la Buftea, cu intrare liberă

ILFOV | Piesă de teatru, la Buftea, cu intrare liberă

Invitație la teatru, lansată de Consiliul Județean Ilfov, prin  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, împreună cu Palatul Cultural Buftea și Primăria Orașului Buftea. În acest weekend, la Palatul Cultural din orașul ilfovean s-a pus în scenă comedia “Vino Veritas”. Intrarea a fost liberă.

ILFOV | Piesă de teatru, la Buftea, cu intrare liberă
de Georgiana Adam    |    29 Apr 2024   •   15:10

Piesa este scrisă de David MacGregor. Traducerea și adaptarea aparțin lui George Remeș, coloana sonoră este realizată de Valeriu Borcoș („K not K”), regia artistică este asigurată de Daniel Popa, iar scenografia este semnată de Maria Ordean. Din distribuție fac parte actorii Mirela Zeța, Andreea Mateiu/ Ana-Maria Pop, George Remeș și Marius Călugărița. 

Desigur că este o invitație la teatru pentru oricine apreciază comedia de calitate și arta teatrală autentică. Noi ne bucurăm de fiecare dată când putem să sprijinim organizarea unor astfel de spectacole, pentru că bucuria sufletului pentru oameni este la fel de importantă cum sunt și celelalte necesități de bază. Iar după o săptămână încărcată, avem nevoie de relaxare, râsete și voie bună.”, a declarat doamna Alexandrina Niță, directoarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

Pe scenă a fost reconstituită noaptea de Halloween, exact în momentul în care cad toate măștile și sunt dezvăluite chipurile. Atunci când două cupluri beau împreună un vin de un albastru ciudat, secretele încep să iasă la iveală. Odată cu ele, își fac apariția și adevărații monștri.

Ce mai înseamnă oare să fii un partener bun în zilele noastre, când suntem bombardați cu tentații de peste tot, atât din lumea reală cât și din mediul online?

Ce înseamnă să fii un părinte bun, când presiunea pusă pe cei mici la școală sau în cercul lor de prieteni poate distruge tot ce ai încercat să construiești în cei așa numiți “șapte ani de acasă”?

Cât e de vină partenerul de viață pentru faptul că nu ți s-au împlinit ție visurile?

De ce dăm vina pe copii pentru faptul că ne-am oprit din a ne dezvolta personal?

De ce devine atât de greu să ne spunem adevărul și de ce preferăm să trăim în minciună?

De cine depinde de fapt fericirea noastră zilnică?

Comedia „Vino Veritas” nu își propune să rezolve toate problemele societății și să răspundă la toate aceste întrebări, dar cu siguranță e gata să le pună pe masă spre dezbatere. Cu un adevăr nu se face primăvară, dar cu cât ne vom pune mai mulți aceste întrebări, cu atât vom ajunge mai repede, ca societate, la niște răspunsuri. Așadar, pentru cei care și-au dorit să vadă un spectacol deosebit, plin de umor, “Vino Veritas” a fost cheia.

Evenimentele și activitățile care păstrează tradiția și moștenirea culturală a județului Ilfov, care au rolul de a educa tinerele generații și de a promova valorile autentice, sunt realizate de Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în colaborare cu centrele culturale ilfovene. Eforturile CJCPCTI de a păstra și transmite mai departe moștenirea culturală a județului Ilfov reprezintă o investiție în viitorul unei comunități conectate la rădăcinile sale.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close