Antena 3 CNN Timp liber Muzică Bruce Willis vrea să dea Apple în judecată pentru că i-a "împrumutat" doar muzica de pe iTunes

Bruce Willis vrea să dea Apple în judecată pentru că i-a "împrumutat" doar muzica de pe iTunes

Bruce Willis vrea să dea Apple în judecată pentru că i-a "împrumutat" doar muzica de pe iTunes
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    03 Sep 2012   •   11:21

Bruce Willis ar putea deveni cel mai nou adversar al companiei Apple în justiţie, actorul intenţionând să dea în judecată proprietara iTunes pentru că nu poate lăsa moştenire impresionanta sa colecţie muzicală, relatează International Business Times.

Actorul îşi pregăteşte dosarul împotriva celor de la Apple, supărat că nu va putea să le lase copiilor săi colecţia sa muzicală. Achiziţionată prin intermediul serviciului iTunes, muzica lui Bruce Willis este legată de el şi nu poate fi redistribuită.

Conform termenilor şi condiţiilor de utilizare, serviciul iTunes de la Apple comercializează o licenţă privată de ascultare a unor melodii, netransferabilă. Practic, în momentul în care un client iTunes dă melodiile cumpărate mai departe, el încalcă înţelegerea pe care a acceptat-o atunci când a cumpărat aceste melodii.

Ceea ce l-a deranjat pe Bruce Willis este faptul că aceste condiţii impuse de Apple conduc la situaţia în care utilizatorul iTunes doar "împrumută" melodiile din colecţia sa, licenţa de ascultare a acestora dispărând odată cu el.

Majoritatea restricţiilor impuse de Apple sunt termeni pe care marile case de discuri le-au cerut pentru a permite vânzarea melodiilor din portofoliul propriu pe iTunes, însă implicaţiile legale ale acordului de utilizare al serviciului sunt adesea ignorate de publicul larg.

În ceea ce îl priveşte pe Bruce Willis, el poate să le lase copiilor săi un hard-disk plin cu muzică deşi conţinutul acestuia ar fi ilegal din anumite puncte de vedere.

×
Subiecte în articol: Bruce Willis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close