Antena 3 CNN Timp liber Muzică Ce star au ales americanii pentru a le compune un nou imn naţional

Ce star au ales americanii pentru a le compune un nou imn naţional

Ce star au ales americanii pentru a le compune un nou imn naţional
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    05 Iun 2012   •   08:59

Aproape un sfert dintre americani vrea ca rockerul american Bruce Springsteen să compună un nou imn naţional pentru Statele Unite, în locul lui "Star-Spangled Banner", arată un sondaj on-line publicat recent.

Springsteen - care conduce în sondaje cu 22% - o depăşeşte cu puţin pe legenda muzicii country, Dolly Parton - 19% voturi favorabile -, în timp ce 18% dintre americani se pronunţă pentru pianistul şi cântăreţul Stevie Wonder, indică cercetarea, potrivit AFP.

După podiumul din fruntea topului, 11% dintre cei chestionaţi l-au indicat pe cântăreţul Bob Dylan, 10% pe compozitorul de muzică de film John Williams, 8% pe rapperul Jay-Z şi 5% pe starul muzicii pop, Madonna.

Chestionarul a fost realizat pe 1.026 de adulţi, în perioada 27-30 aprilie şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3%.

"The Star-Spangled Banner" (Drapelul înstelat), scris în 1814 de poetul amator Francis Scott Key, este imnul naţional al Statelor Unite din data de 3 martie 1931. Poemul descrie bombardamentul britanic asupra Fort McHenry din Baltimore (Maryland), în timpul războiului din 1812.










×
Subiecte în articol: americani alegeri imn national
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close