Antena 3 CNN Timp liber Muzică David Gilmour va cânta din nou cu Roger Waters, într-un concert din turneul aniversar "The Wall"

David Gilmour va cânta din nou cu Roger Waters, într-un concert din turneul aniversar "The Wall"

David Gilmour va cânta din nou cu Roger Waters, într-un concert din turneul aniversar "The Wall"
16 Iul 2010   •   20:22

David Gilmour şi Roger Waters, cei doi muzicieni care au fondat grupul Pink Floyd, au decis să cânte din nou împreună, după ani de certuri şi declaraţii belicoase, cu ocazia unui concert inclus în turneul solo susţinut de Waters în 2010 şi 2011, informează musicradar.com.

Roger Waters, fostul basist al trupei Pink Floyd, anunţase în luna mai că va pleca din nou într-un turneu pentru a prezenta "The Wall", albumul cult al grupului, urmând să susţină o serie de concerte în America de Nord şi în Europa.

Turneul "The Wall" va începe la Toronto, în Canada, în septembrie 2010, va continua în Statele Unite ale Americii, până la sfârşitul anului, şi va fi reluat în Europa, din martie până în iunie 2011, unde va include 30 de spectacole.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, lansat în 1979 şi având la bază personajul Pink, inspirat din viaţa şi experienţele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea şi alienarea, fiind puternic influenţat de filosofia pacifistă.

După ani de neînţelegeri, David Gilmour şi Roger Waters au cântat înpreună weekend-ul trecut, cu ocazia unui concert organizat de o fundaţie de caritate în comitatul britanic Oxfordshire, iar cei doi muzicieni intenţionează să repete această experienţă într-un show din turneul "The Wall" care marchează cea de-a 30-a aniversare a albumului.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Roger Waters a declarat că a primit iniţial un e-mail de la David Gilmour, prin care acesta îi propunea să cânte împreună un cover al piesei "To Know Him Is To Love Him" pentru acea gală de caritate.

La început, Waters, intimidat de "aptitudinile vocale superioare" ale lui Gilmour, a respins această idee. Ulterior, el a primit un al doilea e-mail de la Gilmour, care a condus la colaborarea dintre cei doi muzicieni: "Dacă eşti de acord să cântăm To Know Him Is To Love Him pentru gala de caritate The Hoping Foundation, atunci voi veni să cânt cu tine Comfortably Numb într-unul dintre concertele din turneul tău The Wall".

"Am fost uluit. E extraordinar! Eram complet uluit. Cum aş putea să refuz o astfel de ofertă. Nu am făcut-o, nu puteam face aşa ceva. Generozitatea a învins frica. Am fost de acord, iar restul e deja istorie. Am făcut acest lucru împreună şi a fost minunat. Sfârşitul poveştii. Sau poate că e vorba de un posibil nou început", a declarat Roger Waters.

La gala de caritate, cei doi muzicieni au cântat "To Know Him Is To Love Him", "Wish You Were Here", "Comfortably Numb" şi "Another Brick In The Wall (Part 2)".

Piesa "The Wall" a fost interpretată pe scenă de un membru al formaţiei Pink Floyd pentru ultima oară în 1990, la Berlin, mai precis de Roger Waters, care urma pe atunci o carieră solo, după ce părăsise grupul, în 1984.

Foto: wired.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close