Antena 3 CNN Timp liber Muzică Investigație în lumea muzicii. Ce s-a descoperit despre solistul trupei U2, Bono

Investigație în lumea muzicii. Ce s-a descoperit despre solistul trupei U2, Bono

 Investigație în lumea muzicii. Ce s-a descoperit despre solistul trupei U2, Bono
06 Noi 2017   •   11:13

Documentele #ParadisePapers arată că Bono a fost timp de mai bine de un deceniu proprietarul ascuns al unui mall din Lituania. Afacerea solistului U2 este acum investigată pentru evaziune fiscală, scrie riseproject.

Legătura lui Bono cu mallul din Utena a fost scoasă la lumină de un set de date obținute de Süddeutsche Zeitung și International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Ele au fost analizate împreună cu Organized Crime and Corruption Reporting Project, rețeaua de jurnaliști de investigație, din care face parte și RISE Project.

În patru decenii de turnee mondiale, U2 n-a cântat niciodată în Utena, o localitate liniștită din nord-estul Lituaniei.

În oraș sunt doar 26.000 de oameni, o populație care ar intra în doar două peluze ale unei arene ca cele pe care le umple în concerte formația irlandeză. Ce nu știu localnicii e că Bono, solistul trupei, a deținut multă vreme o afacere în orașul lor.

Documentele de la registrul societăților comerciale din Malta îl indică pe Bono, Paul David Hewson în buletin, ca fiind proprietarul mallului Aušra (n.r. – Răsăritul).

Spațiul comercial, deschis în 2006, a fost ridicat de una dintre cele mai mari companii de construcții din Lituania, Eika. În aprilie 2007, dezvoltatorul a anunțat că a vândut proprietatea unui „investitor străin.”

×
Subiecte în articol: Bono U2
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close