Antena 3 CNN Timp liber Muzică Italia. Concert Elton John, organizat din fonduri europene de 700.000 de euro

Italia. Concert Elton John, organizat din fonduri europene de 700.000 de euro

Italia. Concert Elton John, organizat din fonduri europene de 700.000 de euro
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Noi 2010   •   17:45

Comisia Europeană a demarat p anchetă prin carecere o explicaţie cu privire la organizarea unui concer Elton John în Napoli, Italia, din fonduri de la Uniunea Europeană, informează Mediafax.

Uniunea Europeană alocă anual sute de milioane de euro pentru a ajuta regiunile mai sărace să swe dezvolte precum zonele prospere ale grupării.

Banii sunt destinaţi pentru susţinerea de proiecte care să favorizeze creşterea economică, precum cele din investiţii, infrastructură şi educaţie.

Purtătorul de cuvânt pe probleme de finanţare regională a UE Ton Van Lierop a afirmat că le-a cerut autorităţilor regiunii italiene Campania să explice dacă faptul de a cheltui 720.000 de euro pe un concert de muzică pop se încadrează în aceste obiective.

''Vrem să ştim acest lucru chiar acum '', a declarat Ton Van Lierop, subliniind că, pentru proiecte în valoare de până la 50 milioane de euro, UE lasă în seama autorităţilor locale deciziile de finanţare.

Mario Borghezioa a fost cel care a adus cazul în atenţia Bruxellesului, eurodeputat din partea Ligii Nordului, partid care militează pentru secesiunea nordului de sudul mai sărac al Italiei.

''A sosit timpul pentru ca unele regiuni sudice să înveţe lecţia şi să conştientizeze faptul că, în cazul în care Comisia Europeană nu acţionează din proprie iniţiativă, noi, Liga Nordului, vom fi gata să raportăm autorităţilor competente ale UE despre nereguli'', a declara Borghezio.

Elton John a ţinut un concert la Napoli pe 11 septembrie 2009, evenimentul făcând parte dintr-un festival care a costat peste 2,2 milioane de euro, din care 50 % au fost finanţaţi din fonduri regionale europene.

×
Subiecte în articol: elton john fonduri europene
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close