Antena 3 CNN Timp liber Muzică Lady Gaga o copiază pe Madonna? Vezi noul videoclip al cântăreţei (VIDEO)

Lady Gaga o copiază pe Madonna? Vezi noul videoclip al cântăreţei (VIDEO)

Lady Gaga o copiază pe Madonna? Vezi noul videoclip al cântăreţei (VIDEO)
10 Iun 2010   •   10:32

Niciodată la fel şi mereu mai şocantă. Aşa este Lady Gaga. Dar parcă de data asta s-a întrecut pe sine. Cel mai recent clip al ei e plin de scene sado-maso, apoi câteva secvenţe religioase, plus puţină violenţă. Principala sursă de inspiraţie pare a fi chiar Madonna.

O armată de bărbaţi la bustul gol care par a mărşălui sper liderul lor, Lady Gaga, costumată ca un personaj din filmele SF. Primele acorduri din piesă seamnă cu un recviem şi totul se leagă atunci când în imagini apare un sicriu şi, cam sadic, o inimă. Iar Lady Gaga devine brusc văduva îndurerată, care pare să-l plângă pe Alejandro.

La un balcon, pe un scaun de regină, Gaga îşi priveşte soldaţii dansând, iar mişcările lor, spun unii, seamănă cu salutul nazist. Melodia capată brusc ritm şi începe să semene cu piesa celor de la Ace Of Base şi al lor "Don't Turn Around".

Încă de la început, videoclipul artistei aduce a Madonna. Imagini alb-negru, bărbaţii efeminaţi şi sexualitate, toate strigă Madonna, mai exact "Vogue".

Gaga renunţă la costumaţia SF şi pentru câteva secunde şi apare îmbrăcată într-un costum de călugăriţă roşu. Iar când credem că videoclipuL capată tentă religioasă, artista apare într-o lenjerie nud, pe un pat.

La fel ca şi Madonna, Lady Gaga dansează mai mult decât provocator şi trage de sfori, controlându-şi armata de bărbaţi. Însă cea mai mare asemănare dintre ea şi regina muzicii pop apare în scenele religioase. Dacă Madonna dansa în faţa unor cruci în flăcări în videoclipul melodiei "Like a prayer", Lady Gaga înghite un rozariu.

Filmul piesei a fost regizat Steven Klein, fotograful care a lucrat de multe ori şi cu Madonna. În ultima parte, o vedem pentru prima dată pe Lady Gaga în pantaloni lungi şi cu un sutien cu formă de kalaşnikov.

Videoclipul nu numai că este controversat, artista l-a vrut un tribut adus homosexualilor din întrega lume. Postat acum o zi pe site-ul www.youtube.com, a fost vizualizat de peste 3. 800.000 de ori.

Observator

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close