Antena 3 CNN Timp liber Muzică Pink Floyd lansează prima piesă din ultimii 30 de ani pentru a strânge bani pentru Ucraina

Pink Floyd lansează prima piesă din ultimii 30 de ani pentru a strânge bani pentru Ucraina

Trupa britanică de rock Pink Floyd lansează prima sa piesă din ultimii 30 de ani pentru a strânge bani pentru oamenii din Ucraina.

Pink Floyd lansează prima piesă din ultimii 30 de ani pentru a strânge bani pentru Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Apr 2022   •   11:15

1994 a reprezentat anul în care Pink Floyd a scos, oficial, ultima piesă. 28 de ani mai târziu, trupa s-a reunit pentru a lansa o nouă melodie, dedicată Ucrainei.

Lansată vineri, melodia ”Hey Hey Rise Up” îi are pe membrii Pink Floyd, David Gilmour și Nick Mason, cu Andriy Khlyvnyuk, din trupa BoomBox, la voce. Basistul Roger Waters, care a părăsit Pink Floyd în anii 1980, nu este implicat.

Piesa îl prezintă pe Khlyvnyuk cântând un cântec de protest pentru Primul Război Mondial, dintr-un clip pe care l-a înregistrat în fața Catedralei Sf. Sofia din Kiev și care a fost postat pe rețelele de socializare.

Pink Floyd va dona toate încasările către un fond umanitar destinat refugiaților ucraineni.

După ce Rusia a invadat Ucraina vecină pe 24 februarie, Khlyvnyuk a întrerupt turul  Statelor Unite pentru a se întoarce în Ucraina și a se alătura unei unități de apărare teritorială.

Gilmour a spus că a vorbit cu Khlyvnyuk, care se recupera la spital după ce a fost rănit cu o schijă de mortar, în timp ce scria melodia.

„I-am cântat un pic din cântec la telefon și mi-a dat binecuvântarea lui. Amândoi sperăm să facem ceva împreună în persoană în viitor”, a spus Gilmour.

Gilmour, care are o noră și nepoți ucraineni, a adăugat: „Noi, la fel ca mulți alții, am simțit furia și frustrarea acestui act ticălos de invadare a unei țări democratice independente, pașnice și uciderea poporului său”.

El a continuat: „Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina și, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greșit ca o superputere să invadeze țara democratică independentă care a devenit Ucraina”.

 

×
Subiecte în articol: Pink Floyd Ucraina Război Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close