Antena 3 CNN Timp liber Muzică Reuters: Muzica românească este tot mai populară în Europa

Reuters: Muzica românească este tot mai populară în Europa

Reuters: Muzica românească este tot mai populară în Europa
15 Iun 2010   •   10:40

România este la un pas de a deveni un pion important pe scena muzicală a Europei. Aşa începe un articol al renumitei agenţii de presă Reuters referitor la piaţa muzicală din ţara noastră. Jurnaliştii străini au avut numai cuvinte de laudă despre "fenomenul dance" din România, care a luat amploare în ultimul an şi jumătate.

"În ultimele 18 luni, statele din Europa de Vest au importat numeroase piese muzicale din Balcani. Melodiile "Stereo Love" şi "This Is My Life", interpretate de Edward Maya şi Vika Jigulina, au ajuns pe primele locuri în Topul Billboard al celor mai bune melodii ale anului, scriu jurnaliştii de la Reuters.

Eradicarea comunismului şi integrarea în Uniunea Europeană le-au dat artiştilor români posibilitatea de a lucra la standarde mai ridicate, mai scriu jurnaliştii de la Reuters care îl citează pe Marius Mates, managerul Claudiei Pavel şi al lui David Deejay.

"Producătorii locali au avut ocazia să călătorească, astfel fiind expuşi la cele mai înalte standarde de producţie muzicală", a povestit Mateş. "Pentru mulţi români, clubbingul înseamnă libertate", a mai declarat şi managerul Cosmin Duru.

Companiile de specialitate din Marea Britanie, precum Ministry of Sound şi All Around the World, sunt din ce în ce mai interesate de piesele şi artiştii din România. Totuşi, melodiile au de parcurs o cale lungă până ajung în topurile din vest. "Melodiile ajung în topurile de specialitate din Germania

sau Elveţia la aproximativ 9 luni de la lansare", a declarat Scott Simons, reprezentant al casei de discuri Ministry of Sound.

×
Subiecte în articol: Reuters România muzica
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close