Se împlinesc 50 de ani de la primul concert susţinut de Beatles (VIDEO)

17 Aug 2010   •   12:10
Se împlinesc 50 de ani de la primul concert susţinut de Beatles (VIDEO) Foto: flickr.com

Astăzi se împlinesc 50 de ani de la un eveniment intrat în istoria muzicii: primul concert al formaţiei Beatles. Evenimentul nu a avut loc în Marea Britanie, ci în oraşul german Hamburg. Concertul de acum cinci decenii va fi recreat, astăzi, în acelaşi loc. Din păcate, însă, nu de către membrii formaţiei Beatles, întrucât doar doi mai sunt în viaţă.

În 1960 ca şi acum, micile cluburi de noapte din Hamburg îşi ofereau, cu generozitate, scena formaţiilor aflate la primii paşi în muzică. La 17 august, unul din aceste cluburi, Indra, a intrat în istorie, ca gazdă al primului concert Beatles.

La primul concert, Beatles nu aveau componenţa devenită mai târziu legendară. Paul McCartne, John Lennon şi George Harrison erau însoţiţi de basistul Stuart Sutcliffe şi toboşarul Pete Best. În următorii doi ani, Sutcliffe a părăsit grupul iar Best a fost înlocuit de Ringo Starr.

Între timp, Beatles au susţinut aproape 300 de concerte la Hamburg, oraşul unde şi-au definit stilul şi au ajuns, pentru prima dată, vedete.

Amintirea celor patru este păstrată, chiar în apropierea clubului Indra, de un monument modern care permite oricărui fan să intre în... silueta unuia din  Beatles.

Aniversarea de astăzi va fi celebrată într-un mod inedit: grupul Bambi Kino, format din celebrităţi ale zilelor noastre, va cânta, pe scena clubului Indra, exact aceleaşi melodii din programul concertului inaugural de acum 50 de ani.Antena 3x close